Atlantis: Milo’s Return

Nadat Milo Thatch en zijn mede expeditieleden Atlantis hebben gevonden en gered, blijkt het afscheid zwaar. Milo blijft bij Kida achter in Atlantis en zijn vrienden vertrekken naar de bewoonde wereld. Milo en Kida zijn druk bezig met de opbouw van Atlantis als er onverwachte bekende bezoekers terugkeren naar Atlantis.

Opnieuw op avontuur
De vrienden van Milo zijn teruggekeerd naar Atlantis om Milo om hulp te vragen. Er gebeuren rare dingen in de wereld, zo is er een zeemonster dat de schepen verwoest en daar moet wat aan worden gedaan. Zowel Milo als Kida gaan mee naar de bewoonde wereld om deze nieuwe demon te verslaan. Maar al gauw komen ze erachter dat er meer aan de hand is dan alleen dit zeemonster.

Het hart van Atlantis
Het kristal dat het hart van Atlantis vormt, lijkt zijn krachten niet meer onder controle te hebben nu zij niet langer verborgen is. En dit geeft een groot dilemma, want zonder het hart van Atlantis zal de verzonken stad weer vervallen, en met het hart lijkt de wereld onderworpen te zijn aan allerlei mysterieuze krachten. Wat moeten onze helden doen, en bovenal, wat moet Kida doen.

Het tweede deel
Het is altijd lastig om met een tweede deel te komen. Vaak gaat er dan een hoop magie verloren die in het voorafgaande deel wel aanwezig was. In tegenstelling tot ‘echte’ films lijkt het bij tekenfilms niet altijd uit te maken. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid Asterix en Obelix films die gemaakt zijn. Zo ook zal “Milo’s avontuur” door vele kinderen weer bewonderd worden. Spannende zeemonsters en zandcoyotes leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

Conclusie
Het leuke van Milo’s Avontuur is dat het uit één hoofdavontuur bestaat waarin enkele korte avonturen zitten. En ze zijn nog best spannend ook. Deze film zal bij de oudere kijker wat minder succesvol zijn, maar gelukkig voor Disney mikken ze op het jongere publiek. Die zijn nog niet zo kritisch en vinden nog veel dingen leuk. Ranja inschenken en een bak spek op tafel en “Atlantis: Milo’s Avontuur” is helemaal op zijn plaats.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*