Bad Apple

Misdaadkomedies, ze zijn er in overdaad. Neem wat stoer uitziende ‘badguys’, wat agenten, een klungelige kruimeldief en een mooie vrouw en je kan al aardig wat filmminuutjes vullen met zwartgallige onzin. Maar wat maakt de ene film dan weer beter dan de andere? Is ‘Bad Apple’ echt zo ‘bad’? Lees verder voor het antwoord.

De klungelige kruimeldief
Freshy (James Villemaire) is een klungelige gangster wannabe. Hij is net door de politie in de kraag gegrepen en zit op het politiebureau voor verhoor. Tegenover hem zitten twee agenten: Mike Tozzi (Chris Noth) en Cuthbert Gibbons (Colm Meaney). Deze agenten willen een deal met Freshy sluiten. Freshy moet Mike helpen infilteren in één van de meest beruchte misdaadclans van de stad. Uiteraard besluit Freshy op het voorstel in te gaan en al snel zitten de twee midden tussen de meestgezochte misdaadfiguren op de lijst van de FBI. Daarnaast blijkt dat Mike niet alleen geïnteresseerd is in de misdadigers, maar ook in de zus van Freshy: Gina (Dagmara Dominczyk). Hij is echter niet de enige, want ook de ijskoude maffiabaas Tommy ‘Bells’ Bellavita (Robert Patrick) zit achter haar aan. Een confrontatie kan dan ook niet lang uitblijven.

De knorrige agent
Cuthbert Gibbons, de tweede FBI agent, is eigenlijk de held van het verhaal. Hij is een stugge, eigenwijze en knorrige vent die last heeft van zijn gebit. Hij heeft ruzie met zijn vrouw omdat hij haar niet de aandacht geeft die zij volgens haar verdient. Maar zoals het een goede held betaamd laat hij zich hierdoor niet uit het veld slaan en gaat hij (zo goed als) alleen achter het gespuis aan. Dat is nodig ook want zijn partner Mike helpt zichzelf aardig in de problemen, zeker als blijkt dat Freshy niet zo stom blijkt als eerst werd gedacht.

Zwarte humor
Het voordeel van deze film is dat hij zichzelf niet serieus neemt. Vanaf het begin af aan knalt de zwartgallige humor je tegemoet. Bijzonder ‘coole’ karakters, foute teksten en zwarte humor maken deze film tot een vermakelijk geheel. Dit maakt deze film in mijn ogen dan ook leuker dan vele andere in dit genre. Als je rekening houdt met het feit dat dit een TV-film is dan is het eindresultaat zeker niet slecht te noemen. De cast bevat toch een aantal gerenommeerde acteurs die een prima prestatie afleveren, zeker als je de zelfspot in acht neemt. Het verhaal op zich is redelijk goed, maar niet wereldschokkend of vernieuwend.

Conclusie
Bad Apple is een bijzonder aardige film. Hij staat bol van de zwartgallige humor en zelfspot. Als je een liefhebber bent van dit soort humor dan is dit wel een aanrader. Ben je op zoek naar een film om een regenachtige avond mee te vullen dan is dit ook wel iets. De film heeft een goede cast, een aardig verhaal, foute teksten en zelfspot. Als je in je achterhoofd houdt dat het van origine een TV-film is en daardoor je verwachtingen een beetje bijstelt dan kan je hier zeker wel van genieten. Bad Apple is dus zeker niet ‘bad’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*