The Badge

Coppers in de VS lijken altijd voor de moeilijke taken komen te staan. Corruptie is geen onbekend woord in hun leven. In ‘The Badge’ is het Sheriff Darl Hardwick (Thornton) die een moord moet gaan oplossen, en er al gauw achterkomt dat er meer aan de hand is dan het eerste gezicht laat zien.

Homofoob
Darl Hardwick is niet vrij van vooroordelen. Hij heeft met name moeite met homo’s, travestieten en transseksuelen. Deze vooroordelen staan ook in eerste instantie zijn onderzoek naar de moord op Mona (een transseksueel) in de weg. Wanneer Scarlet (Arquette), de vrouw van Mona, verhaal komt halen, wordt ze door Hardwick terug naar huis gestuurd. Die hele moord zal hem een zorg zijn. Daarbij heeft de rechter Hardwick laten weten deze moord stil te houden. Met oog op de komende verkiezingen zou het allemaal nog wel eens vervelend uit kunnen pakken voor de gouverneur.

Eigen belang
Wanneer Hardwick zijn baan dreigt te verliezen, lijkt hij toch enigszins in de moordzaak geïnteresseerd te raken. Hij zoekt Scarlet op om zo nieuwe informatie los te krijgen. Hoewel hij zijn vooroordelen niet meteen aan de kant kan zetten, speelt ook het eigen belang op. Hij wil zijn baan behouden, en dat zal lukken ook. Als daarbij de moord ook wordt opgelost, is dat mooi meegenomen. Samen met Scarlet komen ze langzaam aan steeds meer waarheden omtrent de moord op Mona te weten. En uiteindelijk zal hen dat leiden tot de moordenaar.

Intrigerend
Billy Bob Thornton is niet moeders mooiste, en zal dus ook niet gauw een rol als pretty boy hoeven te spelen. En dat maakt hem zo geschikt voor de rol van bevooroordeelde en homofobe Hardwick. Hardwick is niet de meest sympathieke man op aarde, die toch ook wat goeds in zich heeft. En alleen met zijn gezichtsuitdrukkingen weet Thornton zijn karakter al een heel eind neer te zetten. Ook Patricia Arquette lijkt de grootste lol in haar rol te hebben. Hoewel ze hier een minder naïef karakter speelt, doet ze hier en daar toch denken aan haar doorbraakrol in ‘True Romance’.

Conclusie
‘The Badge’ is best een aardige film. Het verhaal steekt prima in elkaar, maar op het puntje van je stoel zit je niet. Toch word je wel meegesleept in de zoektocht naar de waarheid. Net als Hardwick en Scarlet kom je als kijker ook voor enkele verrassingen te staan en wil je toch de moordenaar gepakt zien worden, inclusief alle corrupte personages die anderen het leven zuur maken. Met ‘The Badge’ heb je gegarandeerd een prima avondje op de bank.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*