Liever Verliefd

Voor de zoveelste keer loopt je relatie op de klippen. Zo’n kerel belooft je gouden bergen, maar als puntje bij paaltje komt blijft hij toch bij zijn vrouw, of staat er wel een ander excuus klaar waarom je toch niet de ideale vrouw bent. Op een gegeven moment ben je dat als vrouw zat, en wat doe je dan? Precies, je draait de rollen om, je gaat de liefde eens benaderen vanuit de mannelijke gedragscode. En dat doet Anna (Miryanna van Reeden) ook in Liever Verliefd. Gewoon eens lekker aanrommelen en vooral niet verliefd worden.

Twee mannen
Al gauw heeft ze twee mannen aan de haak geslagen. De lekkere bouwvakker Rob (Chris Zegers) die uiteraard weinig intelligent is en Sander (Romijn Conen), een hopeloze romanticus en enorm muzikaal. Voor Anna de ideale situatie, Rob voor het lekkere lichaam en de wilde sex, en Sander voor de romantiek en de goede gesprekken. En om het plot nog interessanter te maken, zijn de beide mannen twee goede bekenden van elkaar. Huisgenoten welteverstaan.

Geweten en dilemma
De beste vriendin van Anna, Ellen (Elle van Rijn) ziet het allemaal aan en voorziet Anna van het nodige commentaar. Vanuit de visie van Ellen kan het uiteindelijk allemaal niet goed gaan en zal Anna vroeg of laat verliefd worden. Maar ze is ook de goede vriendin die het niet zal veroordelen. Natuurlijk wordt Anna verliefd, maar….op beide mannen en dan moet ze kiezen. Want met wie wil ze eindigen, wie is nou eigenlijk de man naar haar hart? Dit dilemma komt tot een climax in een klassieke restaurantscène. Vroeg of laat komen de mannen er wel achter wat hun geliefde Anna aan het uitspoken is. En of ze daar nou zo gelukkig van worden….

Chris Zegers meer dan alleen een mooi koppie
Miryanna van Reeden zet als Anna een leuke rol neer, ze doet wat ze moet doen. Mijn lof gaat echter uit naar Chris Zegers en Elle van Rijn. Ik had niet verwacht dat Chris Zegers veel meer zou kunnen dan alleen een soapster met een mooi koppie spelen. Hij laat zien dat hij zeker meer in huis heeft, dat belooft nog wat voor de toekomst. Ook Elle van Rijn zet als beste vriendin een leuke rol neer. Zij komt sympathieker over dan Anna in haar rol, en ik ben blij dat ze er is. Romijn Conen zet zijn rol als watje en hopeloze romanticus goed neer. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik na twee afspraakjes helemaal gek van zo’n vent zou worden. Hij praat alleen maar over zijn tragische liefdesleven. Ik zou allang gedacht hebben; “onderneem eens wat actie”. Maar goed, veel jongens kunnen zich ongetwijfeld in hem herkennen en wellicht dat deze film hun een beetje hoop geeft (maar dan moeten ze niet op hun luie kont blijven zitten en denken dat de ideale vrouw zomaar aan komt lopen).

Penis in beeld
Een in de film terugkerend thema is de Viva rubriek ‘Any Body’. Zo nu en dan zien we een naaktfoto van een van de belangrijke personen uit de film voorzien van commentaar. En hierom hou ik van Nederlandse films, er wordt niet geschroomd een penis groot op het scherm te laten zien. Dan hebben wij vrouwen ook eens wat om over te praten. Soms word je die mannen wel eens zat die in de bios blij met hun vingertje wijzen en dan hard “tieten” roepen.

Lekker luchtig
Liever Verliefd is een lekkere luchtige film over de liefde. Met name door de toevoeging van de rubriek ‘Any Body’ geeft Pim van Hoeve de film toch een eigen handtekening mee. Er zit een hoop potentie in deze man. Helaas komt het er in deze film nog niet helemaal uit, daarvoor blijft hij te veel hangen in de stereotypen. De kracht van een goede romantische komedie is dat het vol zit met stereotypen, maar dan aangevuld met die opvallende elementen die de film doen uitsteken boven de rest. Liever Verliefd komt een eind, maar redt het niet in vergelijking met films als ‘Bridget Jones’ en bijvoorbeeld ‘Four Weddings and a Funeral’.

Conclusie
Voor een Nederlandse productie is Liever Verliefd absoluut de moeite waard om in de bios te gaan kijken. Het is weer eens wat anders dan ‘Costa’ en ‘Volle Maan’. Het bereik voor deze film is groter. Hoewel ik me niet helemaal kan vinden in het einde van de film (weinig lef), ging ik na afloop met een blij gevoel de bioscoop uit. De soundtrack van de film speelt daar ook een grote rol in. De muziek is goed gekozen en brengt de stemming van de film goed over. Ondanks dat de film toch te veel blijft hangen in de clichés van het genre (op de rubriek ‘Any Body’ na dan) is de film hartstikke leuk, en moet je hem zeker in de bios gaan bekijken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*