Bubba Ho-Tep

Een betrekkelijk onbekende regisseur, een hoofdrolspeler die meer een geliefd cultfiguur is dan een gerespecteerd acteur en een verhaal over een mummie in een bejaardentehuis. Tel dit allemaal bij elkaar op en wat krijg je? Een verschrikkelijk leuke film.

Elvis
Bubba Ho-Tep gaat over een man die denkt dat hij Elvis is (Campbell). Hij beweert ooit van te plaats te zijn geruild met een talentvolle Elvis-imitator, die werd dus Elvis en de hoofdrolspeler kon een normaal leven gaan leiden. Hij ligt in een bejaardentehuis waar men hem uiteraard niet geloofd. Elvis (laten we hem zo maar gewoon noemen) ligt de hele dag in bed en verveelt zich dood, nog erger vindt hij het dat hij al jaren geen stijve meer heeft gehad en er een tumor op zijn penis groeit. Hij heeft spijt van vele keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt en hij is behoorlijk depressief. Hij begint weer zin in het leven te krijgen als hij samen met een man die beweerd dat hij John F. Kennedy is (Davis) erachter komt dat bewoners in het tehuis worden vermoord door een mummie.

Krankzinnig
Het is geweldig om een 80 jarige Elvis met een looprekje te zien lopen naast een donkere man in een rolstoel, samen op pad om een mummie te pakken die zielen uit de kontgaatjes van bejaarden zuigt. Maar niet alleen het verhaal is dolkomisch, de one-liners van Elvis zijn ook vaak hilarisch. Het beste aan de grappen in Bubba Ho-Tep is dat je ze niet ziet aankomen, de meeste komedies zijn tegenwoordig vaak verschrikkelijk voorspelbaar, deze film dus niet en daardoor lach je twee keer zo hard. Het knappe aan Bubba Ho-Tep is dat de film niet alleen komisch is, hij is af en toe ook spannend en soms zelfs een beetje tragisch. Het is bijvoorbeeld erg moeilijk om geen medelijden te hebben met Elvis, die in het bejaardentehuis ligt weg te kwijnen. Bruce Campbell verdient overigens een bijzonder groot compliment voor zijn vertolking van Elvis, hij is bijzonder overtuigend.

Conclusie
Bubba Ho-Tep is een film die zich niet heel gemakkelijk laat beschrijven, en ik wil er dan ook geen overbodige woorden aan vuil maken. De film is een geweldige mix van goede grappen, goede regie, goede montage en bijzonder goed acteerwerk. Er valt niet veel meer over deze film te zeggen dan dat deze film een absolute aanrader is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*