Vijf niet te missen Zomer-films

De zomer komt er weer aan. Voor sommigen het moment om lekker aan zee te liggen, te kamperen in Arnhem of de jungle van Zuid-Amerika op te zoeken. Maar het is ook de tijd van de zomer-blockbuster! Of je nou op zoek bent naar de tofste big budget film, of naar die kleine niet te missen art-house productie: hier zijn vijf films waar wij in elk geval zin in hebben.

Baby Driver – 28 juni
Een getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s Baby (Ansel Elgort) ontmoet het meisje van zijn dromen en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel. De trailer is vlot, brutaal en trendy, en riep bij mij herinneringen op aan de ’90’s guilty pleasure Go! Een cast vol bekende namen maakt me sowieso benieuwd naar deze film.

Spider-Man: homecoming – 29 juni
Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Tom Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Marisa Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Michael Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar. Spider-Man is nu echt onderdeel geworden van het Marvel Cinematic Universum, en dat zullen we weten.

Dunkirk – 20 juli
Ik hoopte als extra te kunnen figureren in deze film, maar ik bleek te lang. De film is deels in Nederland opgenomen. Als geschiedenisdocent ben ik erg benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. Christopher Nolan films zijn meestal wel een garantie voor kwaliteit en vakmanschap. Dunkirk start als honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingeld zijn door vijandelijke troepen. Gevangen op het strand met hun rug naar de zee staan ze voor een onmogelijke situatie als de vijand dichterbij komt.

Hampstead – 17 augustus
In Joel Hopkins’ drama Hampstead vindt een rouwende weduwe (Diane Keaton) onverwacht haar plezier in het leven terug wanneer ze verliefd wordt op een dakloze man (Brendan Gleeson) die in het park Hampstead Heath in Noord-Londen woont. In de zomer heb je niet alleen blockbusters en overweldigende beelden nodig. Soms wil je ook gewoon kunnen genieten van romantiek en een “lekker niets aan de hand” film. En met Gleeson als sympathieke knorrepot zit dat wel goed.

The Dark Tower – 24 augustus
Revolverheld Roland Deschain (Idris Elba) zoekt een woestijnachtig landschap af op zoek naar The Dark Tower, in de hoop dat hij hiermee zijn met uitsterven bedreigde wereld kan redden. Gebaseerd op de populaire boekenreeks van Stephen King. De trailer riep meteen al felle discussies op. Een populaire boekenserie heeft nou eenmaal een flinke schare fans met veel verschillende ideeën over casting. Benieuwd wat mensen ervan zeggen als ze de hele film gezien hebben.

2 Comments

  1. Interessant!
    Ik ruil HAMPSTEAD en SPIDERMAN: HOMECOMING om met VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS en WAR FOR THE PLANET OF THE APES 🙂

  2. The War for the Planet of the Apes sloeg ik over omdat ik een beetje Apes moe begin te worden. Valerian had er inderdaad ook prima bij kunnen staan. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*