Los Angeles eert overleden Adam West

Het bekende Bat-Signaal werd donderdagavond groots geprojecteerd in het stadscentrum van Los Angeles. Dit ter ere van  Batman-acteur Adam West, die op 9 juni overleed op 88-jarige leeftijd.

Honderden verzamelden zich voor de ceremonie waar burgemeester Eric Garcetti en politiehoofd Charlie Beck het Bat-Signaal activeerden. In een andere knipoog naar de 1966 Batman tv-serie werd een rode Bat-Phone naast het podium gepositioneerd.

“Net zoals jullie hebben ook wij vele uren voor de tv doorgebracht, same time, same Bat-channel,” vertelde Garcetti de menigte. “Adam West leerde ons dat ieder van ons een hart van goud had. Er zal nooit een andere Batman zijn zoals Adam West en er zal nooit een andere Adam West zijn. ‘ Daarna humde het publiek de bekende Batman-muziek van de gelijknamige show.

Onder de uitgenodigde gasten waren West’s familie, zijn voormalige co-stars Burt Ward en Lee Meriwether, DC Entertainment President Diane Nelson en DC Entertainment Co-uitgever Jim Lee. West, die beroemd was als de Bright Knight in de klassieke tv-serie en 1966-speelfilm, deed zijn rol vaak dunnetjes over in film en animatievorm tijdens zijn loopbaan. Meest recent in Batman: Return of the Caped Crusaders. Hij had zijn voice-acting net voltooid voor zijn dood.

Bron: Hollywood Reporter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*