Back to the 90’s: True Romance

Clarence Worley (Slater) wordt verliefd op hoertje Alabama (Arquette), en zij is op haar beurt ook behoorlijk verkikkerd op Clarence. Ze kennen elkaar nog geen dag en gaan trouwen. Haar koffer ligt nog bij haar ‘zwarte’ pooier (Oldman) en Clarence haalt deze op. Dit gaat niet zonder kleerscheuren en de pooier moet het met de dood bekopen. Wanneer blijkt dat er geen kleren maar drugs (veel cocaïne) in de koffer zit, gaan Clarence en Alabama naar Hollywood om de boel te verkopen. Ondertussen zitten de rechtmatige eigenaars hen op de hielen.

Scherpe dialogen
Het scenario was geschreven door Quentin Tarantino, en dat is te merken ook. Scherpe dialogen en rare plotwendingen houden je twee uur lang bezig. De vlotte dialoog in het begin van de film spring eruit: de pooier en zijn mannen praten over ‘eating pussy‘. Voor zijn tijd opzienbarend, tikje grof, maar briljant geschreven. Het doet veel denken aan de beroemde Madonna-openingsdialoog uit Tarantino’s Reservoir Dogs.

“I haven’t shot anybody… since 1984”
Eén van de beste scènes uit de film is die waar Christopher Walken (de maffiabaas) Dennis Hopper (vader van Clarence) probeert uit te horen. De eerste speelt een koele maffiabaas, waarbij de tweede een agent speelt die loyaal aan zijn lang verloren zoon is. De scène laat je op het puntje van je stoel zitten, want hoe ver zal de maffiabaas gaan in zijn folteringen? Gaat hij door tot de dood er op volgt, of laat hij een zwaargewonde man achter?

Drukbezette cast
True Romance puilt uit van de grote namen. Quentin Tarantino heeft het weer voor elkaar gekregen om een flinke cast bij elkaar te krijgen. Ook Samuel L. Jackson, toen nog onbekend, laat zijn gezicht zien in een kleine rol. Voor de fans van Brad Pitt valt er weinig te beleven, tenzij je een Pitt die stoned in zijn pyjama op een bank ligt ook aantrekkelijk vindt. Val Kilmer speelt als van Elvis het geweten van Clarence en zoals al eerder vermeld spelen Dennis Hopper en Christopher Walken ook mee.

Conclusie
Voor ieder die ‘True Romance’ in de afgelopen jaren niet gezien heeft; gauw doen. De film is een briljante opeenvolging van actie, spanning en avontuur. De naïviteit van de hoofdrolspelers maakt de film naast al het geweld ook weer luchtig. De special edition DVD die later uitkwam is zeer de moeite waard om aan je filmcollectie toe te voegen. De extra’s zijn een leuke aanvulling op de film zelf. ‘True Romance’ is een film die je gezien moet hebben!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*