Vijf niet te missen Herfst-films

Ik heb altijd het gevoel dat de herfst het moment is dat er films gaan draaien die men net niet goed genoeg vond voor de zomer, en die men ook niet ziet als een blockbuster voor de kerst. Toch komt er deze herfst weer genoeg moois in de bios. Hier vijf films waar we naar uitkijken als de bladeren gaan vallen.

Kingsman: The Golden Circle – 21 september
In dit vervolg op de succesvolle eerste film staat Eggsy (Taron Egerton) voor een nieuwe uitdaging. Wanneer de hoofdkwartieren zijn organisatie worden verwoest en de wereld wordt gegijzeld, leidt zijn reis naar de ontdekking van een gelieerde spionageorganisatie in de States, met de naam Statesman. Deel één was heerlijk popcornvermaak die wat mij betreft schreeuwde om meer. Dat gaan we nu dus krijgen. Een enorme topcast met OA Mark Strong, Channing Tatum, Julianne Moore, Jeff Bridges en Colin Firth doet me watertanden.

Cargo – 28 September
In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme berg schulden. Vaak zeggen Trailers me helemaal niets of juist veel te veel. Hier raakte ik na het zien van de trailer weer eens echt geïnteresseerd. Misdaad, familiegeheimen en een flink rauw randje, laat maar komen!

Blade Runner 2049 – 5 Oktober
Door de jaren heen zijn er weinig SF films gemaakt waar mensen zoveel over konden discussiëren, analyseren en filosoferen als bij Blade Runner het geval was. Ryan Gosling speelt deze keer de hoofdrol en Harrison Ford keert terug. Zal dat net als in Star Wars in een soort mentor-rol zijn, of krijgen we eindelijk antwoorden op de vragen rond zijn karakter uit het eerste deel? De regie is in handen van Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners) en de film wordt geproduceerd door Ridley Scott.

Brigsby Bear – 19 Oktober
Brigsby Bear Adventures is een kinderprogramma voor een enkelvoudig publiek: James. James is namelijk ontvoerd, en zijn ontvoerders (die hij ziet als zijn ouders) maken de show voor hem alleen. Als de show plotseling eindigt verandert James’s leven voor altijd, en hij besluit om het verhaal zelf te voltooien. De toon van de film deed me denken aan campy TV-shows uit de jaren ’70. Koppel dat met een vleugje Wes Anderson achtige films, en we hebben iets wat bijzonder kan worden.

Thor: Ragnarok – 26 Oktober
In deze derde film verliest Thor (Chris Hemsworth) zijn magische hamer en wordt hij gevangen genomen aan de andere kant van het universum – terwijl Asgard wordt bedreigd door Ragnarok (Het einde van alles). De trailers die ik tot dusver zag deden me elke keer mijn vuist in de lucht stompen en f*** YEAH! schreeuwen. De toon van de film wijkt duidelijk af voor de eerste twee Thor films. Dit is een soort SF fantasy met een flinke portie acid en een Flash Gordon achtig sausje. En Cate Blanchett als slechterik; I LOVE IT!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*