Dick Maas Vs. Youtube

Het YouTube-account van regisseur Dick Maas is definitief door de streamingdienst Youtube geblokkeerd. De regisseur is niet te spreken over de gang van zaken.

Bezwaar
Op zijn Facebook pagina legt hij uit: “Nadat ik gisteravond bezwaar had ingediend (zie bijlagen) heeft Youtube bliksemsnel deze case geëvalueerd en vanmorgen vroeg – de stagiaires werken razendsnel, dat wordt promotie! – besloten dat de blokkade definitief was. Dus geen Behind-the-Scenes, aankondigingen van projecten of andere leuke dingen meer. Zaken waarvan ik, als producent, schrijver, regisseur, componist (Youtube, die Floddermuziek heb ik echt zelf gemaakt hoor!), de volledige rechten bezit. Waarom mijn account geblokkeerd is, weigert Youtube te zeggen. Ze verwijzen alleen naar de community richtlijnen. Ook weigeren ze te zeggen welke partij rechten claimt die niet van mij zouden zijn. Dat is tamelijk onfatsoenlijk en respectloos.

Vimeo
Dat filmmakers op Youtube met hun fans kunnen communiceren zou toegejuigd moeten worden. Maar daar heeft Youtube geen boodschap aan.
Youtube schendt zelf al jarenlang MIJN (muziek)rechten door mijn films en series op hun kanaal beschikbaar te stellen en advertentie-inkomsten te genereren. Daar heb ik nooit toestemming voor gegeven. Het is vrijwel ondoenlijk om tegen elke schending bezwaar te maken, maar misschien moet ik daar toch eens een advocaat aan zetten. Mijn Vimeo kanaal is nog wel steeds actief: Vimeo is ook een veel sympathieker bedrijf dan Youtube. Volg me vanaf nu dus op Vimeo!”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*