Pak van mijn Hart

De feestdagen komen eraan, dus moeten er ook in Nederland een aantal romantische komedies worden uitgeperst. Kees van Nieuwkerk wil het publiek geven wat het wil door min of meer Alles is Liefde opnieuw te maken. Nou was die film al een kopie van Love Actually. Hoe vaak kan je het wiel opnieuw uitvinden?

Sexy Santa
In Pak van mijn Hart volgen we twee broers (Benja Bruijning, Fedja van Huêt) die sinterklaaspakken-verhuurbedrijf runnen. De ene ligt in scheiding omdat hij een workaholic is. De ander is een ex-soapacteur die door zijn de lakse houding uit de serie is geschreven. Ze worden benaderd door Julia (Chantal Janzen), een dame van een Amerikaans reclamekantoor dat middels een pr-stunt met Sexy Santa de Nederlandse markt wil veroveren. Beide broers krijgen echter warme gevoelens bij deze dame.

Geen gunfactor
Alle ingrediënten voor een doorsnee romantische komedie liggen klaar. En toch werkt het allemaal voor geen meter. Ten eerste zijn de hoofdrolspelers niet de sympathieke mensen die het ultieme geluk gunt. Broer één is een slome duikelaar waarvan je weet dat hij zijn ex-vrouw met een simpele opmerking weer kan heroveren, dus daar zit voor de kijker geen spanning. Broer twee is een ongelooflijke douchebag die door veel recensenten ten onrechte werd omschreven als een ladykiller. Hij is zo verschrikkelijk sleazy dat de meeste dames in de film hem juist te erg vinden. Chantal Janzen’s Julia wil graag carrière maken en heeft daarvoor de liefde opzijgezet. Kennelijk gaat dat gepaard met extreem truttige kledingkeuze.

Voorspelbaar
Elke plotontwikkeling voelt geforceerd aan. Nu moet dit gebeuren, wat dat zorgt ervoor dat dit plaats zal vinden zodat de volgende scene dit kan gebeuren. Het romantische genre behoeft echt geen enorm plottwists en ontwikkelingen, maar pak van mijn hart speelt elke scène wel erg slaafs uit. De enige scene die echt fris aan doet en werkt is die tussen Julia en haar baas. Deze donkere man ziet verbijsterd aan hoe de Sint wordt bijgestaan door zwart geverfde Pieten. Hij vraagt zich af of dit slaven moeten voorstellen. Deze scene zit direct in het begin en daarmee heeft regisseur Kees van Nieuwkerk direct ook al zijn kruit verschoten

Conclusie
Ooit maakte Kees van Nieuwkerk het enorm leuke Sterke Verhalen. Die lijn heeft hij niet door kunnen trekken. Helaas is Pak van mijn Hart slechts een zoveelste versie van betere films. Een kopie van een kopie van een kopie levert nou eenmaal een vaag plaatje op. Veel matige komedies kan ik op een regenachtige avond als ze ooit nog eens op TV voorbij fietsen best nog eens bekijken, maar Pak van mijn Hart zal ik dan gewoon voorbij zappen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*