Geen derde Sex and the City film?

De eerste film zorgde ervoor dat de prima afsluiting van de TV-serie redelijk kapot gemaakt werd. Daarna was tweede film er verantwoordelijk voor dat Sex and the City zijn beste tijd duidelijk erop had zitten. De karakters uit de serie waren definitief kapot gemaakt, de serie over vier vrouwen en vriendschap in NY was verworden tot een zelfbevlekkende modeshow. Zat er nog iemand op een derde deel te wachten? Blijkbaar wel.

Contractonderhandelingen
Mail Online bracht gisteren het nieuws dat het derde deel nagenoeg in kannen en kruiken was. Het script was rond, en drie van de vier dames waren al aan boord. Maar Kim Cattrall (Samantha Jones in de serie) zou er contractueel niet uitgekomen zijn. Het is niet de eerste keer dat boze tongen beweren dat Cattrall Sex and the City projecten in de weg staat. Maar kennelijk waren de eisen van de actrice deze keer te gortig voor Warner.

It’s over
Tijdens een gala in New York verklaarde Sarah Jessica Parker tegenover Extra: “Het is voorbij … we doen het niet. Ik ben teleurgesteld. We hadden dit mooie, grappige, hartverscheurende, vreugdevolle, herkenbare script en verhaal. Het is niet alleen teleurstellend dat we het verhaal niet kunnen vertellen en ervaren, maar nog meer voor het publiek dat zo uitgesproken is geweest in het willen van een derde film. ”

Zeg nooit nooit
Sex and the City was een populaire sitcom die door velen werd gezien als baanbrekend voor vrouwen. De serie had bovendien een prima einde, en dat is voor veel Amerikaanse sitcoms zeldzaam. De eerste SATC film was een kassucces maar kreeg matige recensies. De tweede film was ook financieel succesvol, maar werd door de critici tot op het bot afgebrand. Of de serie met een derde film een waardiger einde had gekregen zullen we dus (voorlopig) niet weten.  Maar zeg nooit nooit in Hollywood…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*