Bad Moms 2

Dit jaar zag ik de nodige chick flicks. Meestal in gezelschap van een paar trouwe vriendinnen, want dan had ik tenminste een goed beeld van de doelgroep. Een recensent moet tenslotte niet alleen kijken of de film goed gemaakt is, maar ook wat de doelgroep er van vindt. De eerste Bad Moms film was voor mij een leuke herinnering doordat we vaak plat lagen van het lachen. Of dat deze keer ook weer het geval is?

Drie moeders, drie ouders
Amy (Mila Kunis) krijgt de schrik van haar leven. Haar overdreven kritische moeder Ruth komt voor de kerst op bezoek. Niets wat Amy deze kerst had willen doen is goed genoeg. Ruth verwent de kleinkinderen met spelcomputers en Iphones, en regelt peperdure kerstversieringen en activiteiten. Ook Amy’s vriendinnen Kiki (Kisten Bell) en Carla (Kathryn Hahn) krijgen hun moeders op bezoek. Kiki’s moeder dringt zich teveel op, en Carla’s moeder (De immer jonge Susan Sarandon) leeft er losbandig op los. De drie meiden besluiten dat ze deze kerst zich niet door hun ouders op de kop laten zitten. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Boodschap
De eerste film had als belangrijkste verhaalelement de dagelijkse werk- en opvoeddruk waar een moeder in deze moderne tijden aan moet voldoen. Onder de heerlijk lompe grappen zat ook nog een mooie boodschap over het moederschap en jezelf niet uit het oog verliezen. Deze film probeert ons te laten zien hoe familieleden elkaar onder druk zetten om van kerst een magisch familiemoment te maken. Maar deze keer is de boodschap meer een karikatuur om gewoon een aantal grappige scenes op het witte doek te krijgen. De tweestrijd tussen Amy en Ruth is best grappig, maar Ruth is al snel zo’n groots opgezette trut dat het lastig gaat worden om het warme “we zijn toch familie” moment waar de film naar toe wil geloofwaardig te maken.

Hilarische momenten
Het verhaal is dan misschien stukken minder, er zitten toch genoeg leuke grappen in Bad Moms 2 om de film geschikt te maken voor een avondje uit. De immer vrijpostige Carla valt als een blok voor een stripper als deze een wax-beurt bij haar ondergaat. Ra ra wat er gewaxt dient te worden. Kiki gaat met haar opdringerige moeder in relatietherapie. Amy neemt alle families mee naar een trampolinepretpark waar natuurlijk van alles gaat gebeuren. Hilarische momenten die voor flinke lachsalvo’s in de zaal zorgden. Over het acteerwerk valt weinig te zeggen: de dames hebben alle drie flink wat komisch talent, en weten hoe ze dit soort scenes moeten dragen.

Conclusie
Bad Moms 2 is een redelijke film. Verwacht niet dat ene onsje meer dat deel één wel bezat. Ik vergelijk het met American Pie. De eerste film zette de karakters neer, de tweede film kon vooral open deuren intrappen en vertrouwen op een cast die wist wat men van ze verwachte. Zoek je een leuke avond uit met wat vriendinnen, dan zal dat met Bad Moms 2 best goed komen. Maar verwacht geen film waar je over een maand of twee nog eens over zegt: “ja! Bad Moms 2, aanrader!“. Gewoon een leuk tussendoortje voor de liefhebber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*