Vijf films begin 2018 die je niet wil missen

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Het eerste kwartaal van een filmjaar is altijd een eigenaardige verzameling films. Deels zijn daar de Oscarfilms die je nog snel even meepikt voor de ceremonie op tv is. Maar het is ook de dumpbak van films die kennelijk niet goed genoeg waren voor een kerstrelease. Of je krijgt een topfilm, of je krijgt absolute pulp. Dit zijn  in elk geval vijf films waar wij wel zin in hebben.

The Greatest Showman (release: 4-1)
The Greatest Showman met Oscar genomineerde Hugh Jackman in de hoofdrol, is een muzikaal spektakel ge?nspireerd door het leven van P.T. Barnum. Dat deze film niet tijdens de kerst uitkwam verbaasde me. De trailer schreeuwt kerstwarmte, en de film lijkt kwalitatief goed genoeg voor een grote kerstrelease. Hoe dan ook: het jaar lijkt vrolijk te kunnen beginnen met deze musical.

Darkest Hour (Release: 18-1)
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan. Gary Oldman is natuurlijk reden genoeg om deze film te gaan bekijken. Een typisch voorbeeld van een film die rond Oscartijd in de bioscoop te vinden is. Een historisch drama met een bekende acteur die zich helemaal inleeft in een bekend historisch personage. We’ve seen it before, en toch heb ik zin in.

The Post (Release 2-1)
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Het verhaal is gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de Vietnam-oorlog. Als Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: het openbaar maken, of het verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid

Black Panther (Release: 14-2)
Hollywood schreeuwt tegenwoordig om meer diversiteit. Bij comics is dat niet anders. Black Panther was een superheld die deels aan die vraag wist te voldoen. Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.

Ready Player One (Release: 29-3)
Ready Player One is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline. We schrijven het jaar 2044. Een groot deel van de wereldbevolking leeft in totale armoede. Een uitweg voor alle ellende is de succesvolle onlinegame Oasis. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday sterft, blijkt deze drie sleutels verstopt te hebben die leiden naar een kluis met zijn erfenis. De jonge Wade Watts gaat achter de erfenis aan en bevindt zich al snel in gevaar, zowel in de virtuele wereld als in de echte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*