Gaat Bill & Ted 3 dan echt gebeuren?

Een stukje jeugdsentiment uit de jaren ’90 lijkt aan een derde leven te gaan beginnen. Is het een bogus idee of een excellent adventure? De plannen voor een derde Bill & Ted film lijken serieus genomen te mogen worden. Keanu Reeves en Alex Winter hadden zelfs een promotiefoto voor de fans in petto.

Werktitel
Zitten de mensen na ruim 25 jaar nog te wachten op de avonturen van het hard-rockende duo William “Bill” S. Preston Esq. en “Ted” Theodore Logan? Alex Winter en Keanu Reeves denken en hopen van wel. De tweede film, Bogus Journey, stamt uit 1991, en leek lange tijd ook de laatste Bill & Ted film te zijn. Maar nu lijken de plannen voor een derde film daadwerkelijk doorgang te vinden. Het project krijgt waarschijnlijk als werktitel Bill & Ted Face the Music. Veel van dit nieuws kwam uit rond één april, dus veel fans durven nog niet in juichen uit te barsten.

Regisseur
Behalve een werktitel is er inmiddels ook meer bekend over de productie. “We keken rond en vonden een regisseur”, onthulde Winter. Dean Parisot zou dit klusje wel willen klaren. Volgens scenarist ed Solomon is Steven Soderbergh op dit moment als producent verbonden aan de film, samen met de originele producent Scott Kroopf. Geruchten over een potentiële derde film zijn al jaren, maar bleven tot nu toe altijd steken in development hell.

De wereld redden met muziek
De tijd heeft Bill en Ted ook niet met rust gelaten. De schrijvers willen het huidige leven van Bill en Ted onder de loep nemen. Lange tijd dacht het duo dat ze de wereld zouden redden met hun muziek, maar die belofte hebben ze nooit kunnen waarmaken. Nog steeds zijn ze opzoek naar dat ene muzikale meesterwerk dat hun leven gaat vervolmaken en de massa’s vrede,welvaart en geluk zal brengen. Dat dit succes uitblijft is het duo niet in de koude kleren gaan zitten. ‘Er is je verteld dat je de wereld gaat redden,’ legde Scenarist Matheson uit. “En nu ben je 50 en je hebt het niet gedaan. Nu zijn ze getrouwd en het beïnvloedt hun huwelijk, en het beïnvloedt hun relatie met hun kinderen, en het beïnvloedt hun alles.” We zijn benieuwd hoe het duo zich hier doorheen gaat slaan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*