Poster Film by the Sea tegen zere been SGP

Film By the Sea is wat mij betreft al jaren één van de leukste filmfestivals van Nederland. Internationale films krijgen een week lang de kans te schitteren in het knusse Zeeuwse stadje waar het elk jaar weer goed toeven is. Maar niet voor het eerst doet een promotieposter voor het festival bij enkele lokale politici stof opwaaien.

Naakt is weerzinwekkend?
Soms vergeet je wel eens dat niet iedereen even goed met de weergave van vrouwelijk schoon kan omgaan. Maar dat de SGP een “MeToo” argument aangrijpt om de nieuwe poster van het festival weg te zetten als “respectloos” en “weerzinwekkend” is voor conservatieve politici een nieuwe invalshoek. Vroeger vonden deze mensen naakt gewoon vies. Nu ze daar in moderne tijden niet meer mee wegkomen gooien ze het over een andere boeg. Ineens is de SGP begaan met het lot van vrouwen die seksueel geweld en intimidatie hebben meegemaakt. En een poster als deze zou het idee kunnen geven dat Vlissingen ‘het niet zo nauw neemt met het respect richting vrouwen’.

Tsja…
Jammer dat voor sommige mensen het afbeelden van een naakt lichaam gelijk staat aan een lage en verwerpelijke seksuele moraal. Waarschijnlijk zouden de verantwoordelijke politici ook moeite hebben met veel van de vertoonde films op het festival. Wellicht is het van de SGP een seksistische gedachte op zich dat elke vrouw afgebeeld in een amoureuze pose volgens hen hier kennelijk automatisch niet zelf voor kiest? Ik zie passie, zij zien intimidatie. Qua poster zou ik zeggen, kijk en oordeel zelf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*