5 films begin 2019 die je niet wil missen

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Januari-films hebben gewoonlijk een slechte naam, maar er valt begin van dit jaar genoeg moois te verwachten. Ik kies voor deze lijstjes meestal vijf titels uit, maar ik had er zo tien kunnen pikken. Naar deze films kijk ik in elk geval het meeste uit.

Stan & Ollie – 10 Januari
Met hun gouden jaren ver achter hen beginnen Laurel en Hardy aan een theatertour door Groot-Brittannië. Ondanks de druk van een hectisch schema, blijft de liefde van het paar voor zowel het optreden als voor elkaar bestaan. ??Maar zitten moderne tijden en nieuw publiek nog wel te wachten op de heren? Deze film van John C. Reilly en Steve Coogan oogt als een hommage aan een vervlogen tijd in de showbizz.

Glass – 17 Januari
M. Night Shyamalan brengt zijn twee films Unbreakable (2001) en Split (2017) samen in Glass. Na de schokkende gebeurtenissen in Split, zit de held uit de film Unbreakable, David Dunn (Bruce Willis), achter het beest aan. Dit levert een reeks schokkende momenten op. Helemaal als een geest uit Dunn’s verleden de mastermind achter alles blijkt te zijn.

Green Book – 31 Januari
Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter (Viggo Mortensen) krijgt een baantje als chauffeur van een Afrikaans-Amerikaanse klassieke pianist (Mahershala Ali) tijdens een tournee door het Zuiden van Amerika uit de jaren zestig. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over hechte vriendschap.

Mid90s – 21 Februari
In Mid90’s, het regiedebuut van Jonah Hill, volgen we een tiener genaamd Stevie die opgroeit in Los Angeles. Hij worstelt met zijn gezin, inclusief zijn afhankelijke alleenstaande moeder en zijn vervelende oudere broer. Op school gaat ook niet alles over rozen, zijn rijkere leeftijdgenoten lijken hem vooral te negeren. Wanneer Stevie bevriend raakt met een groepje skateboarders leert hij een aantal moeilijke lessen over klasse, ras en privileges.

Captain Marvel – 6 Maart
Carol Danvers (Brie Larson) wordt een van de machtigste helden van het universum wanneer de aarde het middelpunt wordt gevangen van een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen. Eindelijk krijgt bij Marvel een vrouwelijke held haar eigen film. Wellicht zit Black Widow van een afstandje jaloers toe te kijken. Gaat deze film net zo’n succes zijn als DC’s Wonder Woman? De hype is in elk geval groot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*