Welke films mag je komende lente niet missen?

2019 is weer op gang. Traditioneel begint een bioscoopjaar altijd met de januari “mindere films” maand. De maand waarop filmmaatschappijen veel derderangs horror in de bios dumpen. Ook zien we vaak de Oscarkandidaten die in Amerika al uit waren maar bij ons nu pas in de bios komen. Nu dit allemaal achter de rug is gaan we eens kijken welke films je komend kwartaal in de bios moet gaan zien. Mist er iets in het rijtje waar jij naar uit kijkt? Laat het weten!

Shazam! – 4 April
Het DC-universum krijgt vaak het verwijt dat het allemaal wel erg grauw en grimmig is. Daarom komt deze film wellicht op het juiste moment. Na een ritje in de metro ontmoet de 14-jarige wees Billy Batson een oude tovenaar die hem de kracht geeft om te transformeren in een volwassen superheld door het woord “Shazam!”. Samen met zijn pleegbroer Freddy leert hij wat zijn krachten zijn en hoe hij ze moet gebruiken om de slechterik te verslaan. Een wat luchtiger en campy aanpak die me deed denken aan de Superman films van de jaren ’70. En dat zie ik als een compliment.

Avengers: Endame – 24 April
Hier groeiden ongeveer 20 films langzaamaan naar toe. Een laatste grote confrontatie van de aardse helden met Thanos, de man die de helft van al het leven met een vingerknip uitroeide in de vorige Avengers film. Toen ik 15 was spaarde ik comics. Een filmproject als dit was voor mij destijds een natte droom geweest, maar had me ook schier onmogelijk geleken. Al die helden, allemaal gespeeld door bekende acteurs, bij elkaar op het witte doek? Er is tegenwoordig een overkill aan films in dit genre, maar het is ook wel knap hoe secuur Marvel deze wereld heeft uitgebouwd.

John Wick 3: Parabellum – 16 Mei
John Wick (Keanu Reeves) is terug, met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een leger huurmoordenaars achter zich aan. Na het doden van een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op de neutrale grond van het Continental Hotel is John excommunicado verklaard. Deel één uit deze serie is inmiddels één van mijn favorieten, en ik heb dan ook veel zin in deze film. Reeves wordt door velen gezien als een acteur zonder veel diepgang, maar juist in dit soort rollen is hij op zijn best.

Rocketman: 30 Mei
Als een doorsnee biopic over de band Queen al een enorme hit kan worden door de muziek en het leven van de inspiratiebron zelf, dan heeft Rocketman ook een behoorlijk potentieel. Taron Egerton is Sir Elton John in een musical fantasy gebaseerd op het levensverhaal over de flamboyante artiest in het begin van zijn muziekcarrière. De trailer was in elk geval kleurrijk genoeg om mijn aandacht vast te houden. Bovendien zie ik in Taron Egerton een enorm potentieel dat er door een paar ongelukkige filmkeuzes nog niet altijd even goed uitkomt (de Robin Hood verfilming moeten we hem maar even vergeven).

Toy Story 4: 26 Juni
Echt? Een deel 4? En dat terwijl de serie met de derde film zo enorm mooi werd afgesloten. Andy ging op kamers en droeg zijn speelgoed over aan een ander kind. Niet alleen Andy, maar ook zijn speelgoed had drie films lang een mooie groei doorgemaakt, en alles leek nu rond. Daarbij was deel drie een verrassend diepe film met een paar emotionele en donkere momenten. Probeer dat nog maar eens te verbeteren. Pixar en Disney nemen een risico, maar gezien de geschiedenis van Pixar gun ik ze zeker het voordeel van de twijfel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*