Netflix-producties blijven in de race voor een Oscar

Netflixproducties krijgen geen problemen met nieuwe regels voor Oscarnominaties heeft de Academie bevestigd. Veel mensen, waaronder Steven Spielberg zien in Netflix en Amazon een bedreiging voor de bioscoop, en vinden dat alleen films die uitgebracht worden als Bioscoopfilm een nominatie zouden moeten krijgen.

Steven Spielberg was een van de meest vooraanstaande critici van Netflix en beweerde dat dergelijke films in plaats daarvan zouden moeten worden genomineerd tijdens de  Emmy’s, die succesvolle televisieshows beloont. Maar hij was vooral afwezig gisteravond toen de Raad van Bestuur van de Academie besloot regel 2 te handhaven – die verantwoordelijk is voor het bepalen van de geschiktheid voor de Oscars. De regel stelt dat elke film die in aanmerking komt voor de 92ste Academy Awards minstens één week moet draaien in een bioscoop in Los Angeles. Een regel waar Netflix doorgaans aan voldoet als ze in een film een kanshebber zien.

Academievoorzitter John Bailey zei: “We ondersteunen de bioscoopervaring als een integraal onderdeel van de kunst van het maken van films, en dit heeft een grote invloed gehad op onze discussies. Onze regels vereisen momenteel een bioscooprelease, en laten ook toe dat een brede selectie van films als kanshebber wordt ingediend. “We zijn van plan de diepgaande veranderingen in onze sector verder te bestuderen en de discussie met onze leden over deze kwesties voort te zetten.” Het besluit werd genomen tijdens een vergadering van het bestuur van de Academie en kwam nadat de Netflix productie Roma drie prijzen gewonnen had tijdens de Oscars in februari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*