Vampires Suck

Het spoof-genre heeft de laatste tijd nogal wat klappen gehad. Ten tijde van Airplane!, Spaceballs en The Naked Gun was het geen schande om deze films op je CV te hebben staan als acteur. Maar we leven nu in de wereld van “Meet the Spartans” en “Scary Movie”. Als je voor deze films gevraagd wordt weet je dat je carrière in het slop zit, of dat de droom om het ooit echt te maken nog ver, heel ver weg is.

The Good
Vampires Suck is gewoon een rechtstreekse parodie op de eerste twee Twilight films. Laten we positief beginnen aan deze recensie. Er is duidelijk goed gekeken naar de Twilight films. De Acteurs die Jacob, Edward en Bella (in deze film Becca geheten) nadoen hebben echt de moeite genomen om de manier van praten en bewegen van de originele cast goed te imiteren. Deze herkenbaarheid is een randvoorwaarde voor een goede spoof. Ook de omgeving en de achtergrond muziek heeft de sfeer van Twilight, maar met een knipoog. So far so good.

The Bad
Maar dan komen de grappen. Helaas wordt het nooit echt grappig, en gaan de grappen niet veel dieper dan plank, deurpost of autodeur tegen je kanis. Vader is een vereenzaamde ranzige besnorde man die opmerkingen maakt over Bella’s tieten, een opblaaspop in haar slaapkamer bewaard omdat ie nu eenmaal eenzaam is en zijn gehandicapte vriend tijdens een stoeipartij verrot slaat. Dat soort humor dus. Verder veel grappen over b-celebs die je over een jaar al niet meer snapt omdat ze dan al zijn vergeten.

The Ugly
Het acteerwerk in dit soort films is natuurlijk nooit super, maar een goede grap brengen vergt van regie en acteurs timing. Het feit dat de regie ligt te slapen, en de schrijvers de arme acteurs nagenoeg geen goede grappen meegeven werkt niet in het voordeel van deze film. Elke scene wordt zo schandalig makkelijk voor de meest voorspelbare grap gekozen dat het niet eens meer een kleine grinnik weet op te roepen.

Conclusie
Vampires Suck is wellicht een goede kandidaat voor mijn rijtje slechtste films aan het eind van het jaar. In de traditie van Superhero movie, Disaster Movie, Scary Movie is ook deze film echt wezenloos slecht. Het enige leuke was dat tijdens de vertoning enkele Twilight fans geïrriteerd weg liepen. Als niet fan kan je je wellicht daar nog mee vermaken, maar je moet toch één en ander van Twilight hebben gezien om deze spoof ten volle te kunnen ‘waarderen’. Een belediging voor iedereen die een bioscoopkaartje koopt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*