Mulan naar Disney+

Tijdens deze Corona periode zit ook een gigant als Disney in de hoek waar de klappen vallen. Niet alleen leed het bedrijf een kwartaalverlies van $ 3,5 miljard, ook was er de mededeling dat Mulan nu in première gaat op Disney+.

Het gaat hier niet om dezelfde strategie als bij Artemis Fowl en Hamilton, die beide gewoon in première gingen als onderdeel van de service. Mulan zal op 4 september beschikbaar zijn op Disney+ tegen een meerprijs van $30. Ook krijgt de film nog steeds een bioscooprelease wanneer de bioscopen in Noord-Amerika weer open gaan. Het Nederlandse publiek zal het hier dus waarschijnlijk op het grote scherm zien. Hoeveel mensen 30 dollar voor een film over hebben kan je je ook afvragen.

Of de bioscooprelease in Noord-Amerika er ook echt gaat komen valt echter nog te bezien. De coronasituatie blijft er penibel. Het is ongetwijfeld een enorme klap voor bioscoopeigenaren in de VS, weer een film minder om het bioscooppubliek naar beperkte releases te lokken. Het nieuws is zeker triest voor regisseuse Niki Caro en haar collega’s, je werkt tenslotte keihard aan wat een geheide blockbuster lijkt te gaan worden, en dan valt het allemaal toch in het water.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*