Project Power

Netflix films, ik blijf het problematisch vinden. Na the Irishman, Da 5 Bloods en Marriage Story leek het er op dat Netflix snapte dat je moet investeren in meer dan bekende koppen alleen. Een goed verhaal en enige urgentie om de film uit te kijken helpt. Maar inmiddels hebben we ook weer een flink aantal zouteloze actiefilms gehad  zoals 6Underground, Extraction en The Old Guard. Dat was geen aanbeveling om nog een Netflix actiefilm te gaan kijken.

“There are no laws on this drug. They don’t exist officially. ‘Cause every time we try to deal with it, some guys in suits show up to tell us to stop.”

In New Orleans duikt een mysterieuze drug op die superkrachten ontgrendelt, uniek voor elke gebruiker. Het addertje onder het gras: je weet niet welke kracht je krijgt tot je de pil neemt, en het duurt maar vijf minuten. Daarnaast is er nog een ernstig bijeffect: sommigen kunnen de pil niet aan en ontploffen na inname. Ook een overdosis kan voor een vrij gruwelijke dood zorgen. Door de pil stijgt de misdaad in de stad tot gevaarlijke hoogten. Gisse agent Frank (Joseph Gordon-Levitt) wil graag de bron van deze pillen uitschakelen. Hij werkt samen met scholiere en dealer Robin (Dominique Fishback). Robin wordt echter ontvoert door Art (Jamie Foxx), een voormalige officier die zijn eigen agenda erop nahoudt.

Eerst het goede. De premisse van de film is best interessant. Een pil die je tijdelijke superkrachten geeft, maar je ook kan doden. Russische Roulette voor de gebruiker dus. Netflix had kennelijk vertrouwen in het project, want ze gooiden er genoeg geld tegenaan. De bekende koppen van Godon-Levitt en Foxx zorgen ervoor dat er genoeg aandacht voor de film zal zijn. De mij nog onbekende Dominique Fishback laat zich op positieve wijze in deze film gelden. Ik hoop voor haar dat Netflix en andere bonzen in het filmwereldje niet zitten te slapen en deze dame snel grotere rollen in interessante films gaan geven. Want ze is een goede hap frisse lucht in een verder zeer middelmatige actiefilm.

Inderdaad, we zijn nu aangekomen bij de mindere kanten van Project Power. De Film gaat over drie mensen die op zoek zijn naar de bron van de gevaarlijke drug. Maar elke held heeft een interessante tegenstander nodig, en die zijn in deze film dertien in een dozijn. Letterlijk. Er is eigenlijk niet één echte tegenstander. Achter de drug zitten diverse kleurloze gezichten die vaak maar een paar scenes hebben en al vrij snel het loodje leggen. Geen enkel karakter, goed of slecht, wordt echt uitgewerkt. Hierdoor blijf je als kijker een afstand naar het vertoonde voelen. Alle personages zijn slechts rekwisieten in een verder saaie actiefilm.

Conclusie
Helaas is Project Power weer een goed voorbeeld van een Netflix film. Vroeger had je het direct naar video genre. Films die niet of nauwelijks in de bios kwamen en puur als functie hadden een snelle knaak te vangen van de minder kritische kijker. Het verschil met vroeger is dat er tegenwoordig wat bekendere koppen en meer centen achter dit soort producties zitten. Project Power is de zoveelste Netflix film die je één keer kijkt en daarna voor altijd gaat vergeten. Als je ‘m tussendoor al niet hebt afgezet om iets beters te kijken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*