Vijf films voor de laatste maanden van 2020

Corona maakte van 2020 een apart filmjaar. Zelf heb ik de bioscoop een beetje vermeden en vooral films op stream gezien. Onlangs ging ik eindelijk na een half jaar weer naar de bios, en ik had het genot van een ouderwetse zaal en groot doek toch wel gemist. Hier 5 films die je wellicht het gevoel geven dat er in 2020 nog genoeg in de bioscoop te beleven valt.

Hope – 29 oktober
Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt? De trailer viel me op door hoofdrolspelers Stellan Skarsgård (Thor, Good Will Hunting) en Andrea Bræin Hovig (An Affair). Er zijn veel films gemaakt over hoe personages met de laatste maanden van hun leven omgaan, maar hier ligt niet alleen het leven, maar ook een relatie onder vuur.

Blackbird – 5 November
Niet dat ik sterven deze keer een thema wil maken, maar ook in deze film neemt de dood een voorname plek in. Lily (Susan Sarandon) en Paul (Sam Neill) roepen hun geliefden op naar hun strandhuis voor een laatste bijeenkomst voordat Lily besluit haar lange strijd tegen ALS te beëindigen. Het stel plant een liefdevol weekend, compleet met vakantietradities, maar de stemming wordt gespannen als er onopgeloste problemen opduiken tussen Lily en haar dochters Jennifer en Anna.

Kom hier dat ik u kus – 10 December

Half Nederland werd een beetje verliefd op schrijfster Griet op de Beeck tijdens Zomergasten, en ik was daar één van. Dat op zichzelf is voor mij dus al een reden om naar deze film uit te kijken. Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist.

Death on the Nile – 17 December
Ik hou van whodunits, en was destijds erg blij met de nieuwe verfilming van Muder on the Orient Express. Kenneth Branagh ziet in het succes van die film de mogelijkheid om een soort Christie-universum met overlappende karakters in diverse films te maken. De rust en kalmte op het cruiseschip S.S Karnak is voorbij als één van de passagiers vermoord is aangetroffen. De bekende Belgische detective Hercule Poirot krijgt de belangrijke taak om te achterhalen welke van de passagiers de moordenaar is voordat deze opnieuw toeslaat.

Wonder Woman 1984 – 24 December
Na haar belevenissen tijdens de eerste wereldoorlog maken we een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het witte doek. Deze keer staat ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden: Max Lord en The Cheetah. Gal Gadot stal destijds de show in Batman Vs. Superman, en Wonder Woman was één van de weinige hoogtepunten in de live action films van het DC Universum. Laten we kijken of deze ’80’s versie de lijn kan doortrekken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*