Patty Jenkins regisseert Star Wars: Rogue Squadron

Patty Jenkins heeft na het regisseren van Wonder Woman (en het aanstaande vervolg Wonder Woman 1984) niet te klagen over werk, haar nieuwste klus is namelijk een Star Wars film! En hoewel Disney het Star Wars Universum grotendeels onderdeel maakt van haar Streaming Service is het de bedoeling dat dit weer een ouderwetse Bioscoopervaring gaat worden.

“So yeah, we’ve been working on it for awhile. It’s going great. I’m super excited about it. I’m super excited about the story.”

De Star Wars-film van Jenkins heet Rogue Squadron, en als we de video die Jenkins zelf op social media gooide moeten geloven gaat het een heel persoonlijk project worden. Natuurlijk denken veel Star Wars fans bij deze titel direct aan het gelijknamige computerspel uit 1998. Momenteel is er helaas weinig over de inhoud bekend. De voorlopige releasedatum in 2023, maar in deze coronatijden veranderen releasedata net zo snel als coronamaatregelingen.

Ik was persoonlijk na de laatste trilogie een beetje Star Wars moe. Ik liet de Han Solo film aan me voorbij gaan. Als iemand me midden jaren 90 had gezegd dat ik een Star Wars film zou overslaan had ik ‘m voor gek verklaard. Maar op één of andere manier heb ik hier wel zin in. Mijn hoop is dat men net als met Rogue One iets unieks wil maken wat niet voor een groot deel op oude karakters drijft. We gaan het zien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*