Even tot hier: een ultiem Coronatijd programma

Na het einde van de Kwis leken Niels van der Laan en Jeroen Woe nog niet klaar met hun muzikale fratsen en vondsten. Bij de Kwis lieten ze al zien hoe ze muzikale intermezzo’s op grandioze wijze combineerden met de actualiteit. Met de liedjes van de Kwis gingen ze zelfs de bühne op, ze hadden er duidelijk veel lol in. En dus gingen ze zonder Kwis collega’s Paul de Leeuw, Joep van Deudekom en Rob Urger verder. Wel namen ze de band van Miguel Wiels mee. En presto! Een nieuw succes was geboren.

“Zonder het betweterige toontje van Lubach neemt Even tot Hier elke week iedereen de maat, en ze mogen van mij nog wel even doorgaan.”

Het format bestond uit het op muzikale wijze persifleren van hedendaagse nieuwsitems, compleet met musicalcast. Dat was een behoorlijk succes, en toen sloeg corona toe. Met een flinke groep musicalmensen op een klein podium zingen is in deze anderhalve meter maatschappij natuurlijk onmogelijk. Maar waar veel programmamakers worstelden om hun format voort te zetten vonden van der Laan en Woe zichzelf op geniale wijze opnieuw uit.

Met een muur van videoschermen kan het publiek gewoon vanuit de huiskamer meedoen aan het programma. Gasten hebben allemaal een link met iets dat niet kon doorgaan door Corona, en kunnen in de show hun verhaal doen. En dan zijn er natuurlijk nog de liedjes. Oude hits in een nieuwswaardig jasje. Soms komen de originele artiesten zelf een bijdrage leveren. Gordon zong “kon ik nog maar even Biden zijn“, T-Spoon zong over het gevaar van pitten in avocado’s en Paul de Munnik bezong de coronaregels op het terras. En zo werd Even tot Hier een broodnodig stukje relativisme in tijden van corona-ellende.

De afgelopen weken waren zelfs hoogtepunten. Het ridicule gedrag van Thierry Baudet inspireerde de makers al tot een heerlijke show rond de machtsstrijd binnen het Forum voor Democratie. De week daarop zetten van der Laan en Woe alle corona-metaforen die Hugo de Jongh en Mark Rutte inmiddels al hadden gebruikt tijdens de persco nog eens op een rijtje. Zonder het betweterige toontje van Lubach neemt Even tot Hier elke week iedereen de maat, en ze mogen van mij nog wel even doorgaan. Hier zit muziek in!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*