Een doorstart voor drie?

Sex and the City” maakt zich op voor een doorstart, 17 jaar nadat de laatste aflevering werd uitgezonden. HBO Max kwam met de bevestiging van nieuws waar de fans al enkele jaren op zaten te hopen. Met de titel “And Just Like That…”, keren drie van de vier originele hoofdrolspelers van de populaire show uit de jaren ’90 terug in onze levens.

“And just like that… the story continues!”

Kim Cattrall, pr-dame en mannenverslinder Samantha in de originele show, zal niet terugkeren. Haar publieke catfights met Sarah Jessica Parker werden zo dramatisch dat er geen weg terug meer leek. De nieuwe show zal worden geproduceerd door Parker, Davis, Nixon en Michael Patrick King. HBO Max ziet de serie als een ‘nieuw hoofdstuk’. Er staan voor nu 10 afleveringen in de planning waarin we zien hoe Carrie, Miranda en Charlotte dealen met 50 worden. De opnames zullen deze lente in New York gaan beginnen.

De Serie liep in 2004 na zes succesvolle seizoenen af, en kende een nagenoeg perfect einde. De verhaallijnen van de vier hoofdrolspeelsters waren bevredigend uitgewerkt, en alles liep af op een schijnbaar hoogtepunt. De fans zagen de toekomst van de dames vol vertrouwen tegemoet. Daarna kwam de eerste film die alles overhoop gooide om toch nog iets te vertellen te hebben. Met name de verhaallijn van Samantha in de Tv-serie werd nodeloos door de WC gespoeld. Vervolgens kwam de rampzalige tweede film uit waarin vier sterke dames werden gereduceerd tot koopzieke leeghoofden. Wat mij betreft nog steeds de slechtste film van het vorige decennium, juist omdat ze alles kapot maakte wat de serie zo goed deed. Hopelijk zal deze nieuwe serie het niveau van de TV seizoenen weer benaderen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*