Eindelijk weer naar de bios, 5 tips voor de zomer

Eindelijk mogen we weer naar de bios, en ik ben blij toe. Ik ben door corona nog nooit in mijn volwassen leven zo weinig naar de film geweest. Een bioscoopbezoek is toch even wat anders dan een avondje Netflix of Pathe-Thuis. Dat kunnen we nu eindelijk weer goedmaken. Maar welke films zijn deze zomer de absolute must-see aanraders? We maakten eindelijk weer eens een overzicht van wat voor moois je mag verwachten in de bioscoop.

The Mauritanian – 1 juli
Gebaseerd op “Guantánamo Diary” door Mohamedou Ould Slahi vertelt deze film het waargebeurde verhaal van Slahi’s strijd voor vrijheid nadat hij jarenlang zonder aanklacht werd vastgehouden en opgesloten door de Amerikaanse regering. Slahi, alleen en bang, vindt bondgenoten in advocaat Nancy Hollander en haar compagnon Teri Duncan. In de hoofdrollen zien we Tahar Rahim, Jodie Foster en Shailene Woodley. Het lijkt er op dat de filmindustrie eindelijk deze zwarte bladzijde in the war on terror begint te tackelen.

Black Widow – 7 juli
Het duurde door corona even, de film werd meerdere malen uitgesteld, maar Scarlett Johansson heeft eindelijk haar Marvel solofilm. Aangezien Black Widow in de laatste Avengers film zichzelf opofferde hoopten veel fans dat deze film haar weer tot leven zou wekken. De film is echter meer een soort Black Widow begins en speelt zich af kort na Avengers: Civil War. We zien hoe Natasha de killer en krijger werd zoals we haar nu kennen en hoe ze als volwassen vrouw de confrontatie met haar verleden aangaat.

Night of the Kings – 8 juli
Ik weet eigenlijk heel weinig over deze film, behalve dat de trailer en de synopsis me intrigeerden. Een jongeman wordt naar “La Maca” gestuurd, een beruchte gevangenis in Ivoorkust in het midden van de jungle. Het bestuur is in handen van de gevangenen. Terwijl de rode maan opkomt, wordt hij door de baas aangewezen als de nieuwe “Roman” en moet hij verhalen vertellen aan de andere gevangenen. De recensies zijn overwegend goed, dus ik ga ‘m zeker kijken.

Old – 22 juli
Old is een psychologische horror-thrillerfilm geschreven, geregisseerd en gecoproduceerd door M. Night Shyamalan, geïnspireerd door de graphic novel Sandcastle van Pierre Oscar Levy en Frederik Peeters. Sandcastle was een onderhoudend verhaal dat ongemerkt onder je huid kroop en je uiteindelijk zeker niet onberoerd liet. Ik hoop dat Shyamalan het verhaal goed over weet te zetten en niet voor één van zijn geforceerde filmtwists gaat. Het einde van de Graphic Novel kwam aan als een stomp in de maag, ik hoop dat de film dat ook voor elkaar krijgt.

The Suicide Squad – 5 augustus
Voor James Gunn en DC Comics is dit een film waarmee ze een hoop sores achter zich willen laten. James Gunn kwam in opspraak vanwege een stel oude tweets en de daarop volgende shitstorm die dat losmaakte. Zijn werkgevers raakten in paniek en besloten hard in te grijpen. Hij was tijdelijk niet meer de beoogde regisseur voor Guardians of the Galaxy 3. Ook DC Comics had zo zijn problemen. De eerste Suicide Squad film bleek inhoudelijk nogal rommelig en werd zeer matig ontvangen. Met dit tweede deel proberen Gunn en DC weer leven in elkaar te pompen. Voor Gunn ziet de wereld er weer wat zonniger uit: Guardians of the Galaxy 3 staat weer in zijn agenda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*