Media Inside

John de Mol is bezig om zijn cash-koetjes van Voetbal Inside tot op het bot uit te melken. Ook onze nationale troetel-mafkees Martien Meiland wacht hetzelfde lot. Ondertussen heeft RTL-Boulevard niet door dat het zichzelf veel te serieus aan het nemen is. Juist in dit medialandschap is een programma als Media Inside heerlijk.

“De twee hebben duidelijk lol in het programma en elkaar.”

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen wekelijks met twee gasten de Tv-wereld van de afgelopen week onder de loep. Daarbij komen diverse onderwerpen voorbij; van de niet van de buis te krijgen familie Froger tot vergeten talkshows en hun presentatoren. Of een geweldige vergelijking tussen misdaadverslaggevers en hondenrassen. De sfeer is hilarisch. Terwijl hun gasten zich er zo goed en kwaad als het gaat doorheen slaan lepelt van Roosmalen droger dan droog zijn observaties op. Gijs Groenteman functioneert als zijn aangever en gaat vervolgens grinnikend achterover zitten.

Soms valt een gast een beetje weg, soms is een gast een enorm succes. Natacha Harlequin begreep de humor volkomen en lag bijna huilend van het lachen onder de tafel. Met Özcan Akyol ontstond juist weer een andere dynamiek. Hij nam een paar keer Groenteman op de hak die even niet goed wist wat hij daarmee aan moest. Net als bij DWDD bleek Britt Dekker weer een onverwachte ontdekking. Met name haar bekentenis over een Mars-reep, Expeditie Robinson en een vermeende seksuele handeling zorgde voor veel hilariteit op Twitter. Je moet er vooral gaan zitten als je over een gezonde dosis zelfspot beschikt.

Dat de humor van het programma niet voor iedereen is bewees Telegraaf en RTL Boulevard tv-kenner Rob Goossens. Hij vond het programma wel leuk maar snapte niet zo goed waarom Gijs Groenteman het presenteerde. Hij had liever iemand als Erik Dijkstra, Patrick Lodiers of Emma Wortelboer gezien. Niks ten nadele van deze drie mensen, maar als je dat voorstelt, dan begrijp je het programma niet. Het is juist de combi Groenteman en van Roosmalen die het programma zo goed maakt. De twee hebben duidelijk lol in het programma en elkaar.

Laten we hopen dat BNN/Vara gewoon door gaat met dit programma in 2022, het is één van de meligste en grappigste dingen die ik dit jaar op TV zag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*