Bridesmaids

Het is woensdagavond en de bioscoop loopt vol met allemaal meiden en zo nu en dan een verdwaalde jongen. Dat kan maar één ding betekenen: het is Ladies Night. De aangeboden glazen champagne worden vrolijk in ontvangst genomen en brengen de stemming er vast in. Ook de daarop volgende gratis popcorn en coca cola light vinden gretig aftrek. Nadat nog wat vrouwen door Pathé in het zonnetje zijn gezet, nestelt iedereen zich in de stoel voor de vrouwenfilm van de avond: Bridesmaids.

Volwassen slaapfeestjes
De film begint met een scène waarin onze heldin Annie (Kristen Wiig) een volwassen slaapfeestje heeft met lekkere vent Ted (Jon Hamm). En al wat volgt zet meteen de toon voor de rest van de film. We hebben hier niet te maken met de doorsnee chick flick of romkom, maar een vrouwenfilm met echte humor, gênante en herkenbare situaties. Gelukkig is de film daarnaast ook lekker over the top wat het prettig kijken maakt.

Maid of honor
Terug naar het verhaal. Annie is single en is het voorafgaande jaar tegelijkertijd haar zelf gestarte taartenwinkel en vriend kwijtgeraakt. Dat ze dat nog niet helemaal heeft verwerkt ontdekken we gaandeweg de film. Haar beste vriendin van vroeger Lillian (Maya Rudolph) gaat trouwen en vraagt Annie haar ‘maid of honor’ te worden. De nieuwe beste vriendin van Lillian, Helen (Rose Byrne), vindt dat eigenlijk haar plek. Dat Annie en Helen niet met elkaar door een deur kunnen, levert de nodige hilarische en venijnige scènes op.

Vriendschap en vriendinnen
Met de rest van de samengeraapte bruidsmeisjes, die heerlijk eerlijk zijn en recht voor hun raap, hebben we genoeg ingrediënten voor een filmavond vol vermaak en humor. Bridesmaids is een film waar het meer om vriendschap en vriendinnen gaat en waar het mogelijk krijgen van de love interest op het tweede plan staat. Wat mij betreft een goede keuze.

Conclusie
Er zijn niet veel films die ik snel een tweede keer in de bioscoop ga kijken. Laat staan heel kort na elkaar. Je denkt nog even dat de sfeer van zo’n Ladies Night je oordeel misschien wel positief beïnvloedt, maar ook na de film voor de tweede keer gezien te hebben, vind ik het nog steeds een aanrader. Wil je eens lekker lachen, wegduiken in je stoel omdat je bepaalde situaties niet meer aan kunt zien en met een goed gevoel de bios verlaten, ga dan naar Bridesmaids. Overigens doet de film het ook goed als ‘bachelorette party’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*