DC Club van Super-Pets

Als volwassene een film voor kinderen beoordelen vraagt altijd een beetje inleven. Wat ik als kind geweldig vond is tegenwoordig niet altijd meer je van het. Hoe verhouden Superman, Wonder-Woman en Batman zich met nieuwe helden zoals Ninjago en Paw Patrol? Om toch een inschatting te maken besloot ik voor een slimme oplossing, ik ging met mijn oudste zoon (zes jaar) naar de bios.

“Onverwoefbaar!”

Krypto is samen met de jonge Kal-El naar aarde gekomen nadat hun thuisplaneet ontplofte. De twee zijn vrienden door dik en dun. Samen bestrijden ze als Superman en Krypto de misdaad. Maar Superman is ook helemaal hotel de botel van journaliste Lois Lane. Krypto ziet met lede ogen aan hoe de aandacht van zijn beste vriend niet meer 100% bij hem ligt. Ondertussen hopen vier dieren in een asiel op een betere toekomst. Hond Ace heeft het over een mooie boerderij waar huisdieren voor altijd een goed leven hebben. In het asiel is ook de kwaadaardige Cavia Lulu, een voormalig proefdier uit een laboratorium van Lex Luthor. Dit beestje is uit op niets minder dan wereldheerschappij.

Een goed bioscoopbezoekje met kinderen moet aan een aantal dingen voldoen. De film moet kinderen aanspreken, ook wat knipoogjes voor ouders hebben, een beetje spannend zijn (maar ook niet te erg) en tenslotte ook weer niet te lang duren. Niet voor niets duurden veel klassieke Disney tekenfilms vroeger ongeveer 70 to 85 minuten. Met 100 minuten speelduur is Super-pets wel ietwat aan de lange kant. Voor met name voor de jongste kinderen vergt het wel wat van de aandachtsspanne.

De Engels gesproken variant van deze film heeft een bekende cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate Mckinnon, John Krasinski, Olivia Wilde en Keanu Reeves zijn zo maar een greep uit een flink bakje beroemdheden die hun stem leenden. De Nederlandse cast is iets meer bescheiden: Rico Verhoeven, Gerard Ekdom, Georgina Verbaan en Sanne Bosman zijn de meest bekende namen. Het moet worden gezegd dat ik verrast was door kickbokser Rico Verhoeven, de hoofdrol in deze animatie film gaat hem verbazend goed af.

Er zit behoorlijk wat actie in deze film. Van de traumatische ontploffing van krypton, tot de gemene plannen van Lulu, er zijn weinig echte rustmomenten. Zodra we er toch eentje ontdekken is het tijd voor een vast onderdeel van animatiefilms: de wijze les voor de hoofdpersonen en de kijkertjes. In dit geval dat je niet alles in het leven alleen moet doen, en moet leren vertrouwen op anderen. Krypto moet zichzelf niet zo in het centrum plaatsen, aandacht krijgen voor anderen en de anderen toestaan hun moment te pakken. Dit gaat allemaal heel smooth.

Conclusie:
Zo af en toe inde zaal opzij kijkend moest ik mijn zesjarige zoontje af en toe wel even geruststellen. Er zijn best wel een paar enge momenten voor de kleinste kijkertjes onder ons. Voor de volwassen kijker die ook nog een beetje benul heeft van Superman en Batman zijn er genoeg knipogen en grollen om ons betrokken te houden. Zelfs een speels tikje naar Paw Patrol ontbreekt niet. Onder de zes is het allemaal wellicht een beetje te veel, maar iets ouder, en je hebt met je kinderen een prima uitje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*