The Girl on the Train

Thrillers gebaseerd op bestsellers doen het de laatste tijd weer goed in de bios. Een mooi voorbeeld hiervan is Gone Girl. The Girl on the Train deed me qua trailer en concept erg aan deze film denken. Gone Girl kon ik prima waarderen. En de trailer van TGOTT was veelbelovend. Ik was er helemaal klaar voor om weer een mysterie te ontrafelen.

Dronken treinritjes
Rachel (Emily Blunt) rijdt elke dag met de trein langs diverse huizen en probeert zich te verbeelden wat voor levens de mensen in die huizen leven. Een tweetal huizen heeft haar speciale aandacht. In één huis woont een gepassioneerd koppel dat voor haar ware liefde vertegenwoordigt. In het andere bevindt zich het leven dat Rachel had kunnen hebben: haar ex-man en zijn nieuwe gezinnetje. Rachels observaties gaan elke dag gepaard met flink overmatig drankgebruik. Op een dag ziet ze vanuit de trein hoe de dame van het eerste verliefde koppel ogenschijnlijk vreemdgaat. En daarna verdwijnt ze op mysterieuze wijze. Rachels observaties zetten een kettingreactie in werking die vele levens zal veranderen.

Iedereen heeft issues
Het plot neemt de tijd om alle personages en hun emotionele bagage neer te zetten. En dat is geen overbodige luxe, want iedereen heeft nogal wat issues. Er lijkt werkelijk niemand echt gelukkig in deze film, en gaandeweg begon ik als kijker echt te snakken naar een karakter die een beetje lucht in de film bracht. Iemand waar ik beetje mee kon sympathiseren. Rachel zou als protagonist die persoon moeten zijn. Maar ze is zo ver heen dat het soms moeilijk is om met haar keuzes mee te gaan.

Conclusie
Het plot wist me aanvankelijk wel in zijn greep te houden. Wat was er gebeurd met de verdwenen dame? Heeft Rachel wel gezien wat ze dacht te zien? Gedurende de film merken we langzaamaan welke kant het opgaat. En dan slaat tijdens de finale de boel een beetje dood. TGOTT is geenszins een slechte film. Maar na een redelijke opzet is de oplossing van het mysterie een beetje… teleurstellend. Het gebrek aan sympathieke karakters help ook niet echt. Onderhoudend, maar ook niet meer dan dat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*