Abandon

Katie Burke (Holmes) is momenteel bezig met het schrijven van haar afstudeerscriptie. Wanneer ze denkt Embry Langan (Hunnam) weer te zien, raakt ze helemaal in de war. Embry was de liefde van haar leven die twee jaar eerder plotseling uit haar leven verdween. Spoorloos, niet meer terug te vinden. En deze geheimzinnige verdwijning heeft Katie nog niet helemaal verwerkt.

De zaak heropend
Wade Handler (Bratt) wordt op de zaak gezet en moet onderzoeken wat er nou precies gebeurd is met Embry Langan. Tijdens het werken aan de zaak heeft hij twee problemen die hem wat moeilijker maken. Niet alleen heeft hij een drankprobleem waar hij niet vanaf lijkt te komen, hij krijgt ook gevoelens voor Katie Burke, een van de belangrijkste getuigen uit het onderzoek.

Niets is wat het lijkt
Hoe verder het onderzoek vordert, hoe meer alarmerende feiten Handler ontdekt. Ondertussen groeit de spanning tussen hem en Katie ook nog eens en dat compliceert de zaak alleen maar. Katie kampt nog steeds met verlatingsangst en projecteert dit gevoel op de relatie die zij met Handler aan het ontwikkelen is. En of dat zo goed gaat uitpakken is nog maar de vraag.

Spannend
Abandon heeft een goed begin, maar halverwege de film begin je langzaam aan te begrijpen welke kant het uitgaat. Dat is wel jammer, want de film heeft de goede toon te pakken om de spanning erin te houden. Want waarom is Embry twee jaar geleden verdwenen en waarom komt hij opeens terug om het Katie in de laatste fase van haar studie moeilijk te maken? Katie zelf probeert de confrontatie met hem aan te gaan en kiest daarvoor de plekken waar ze hun meest intense momenten hebben meegemaakt.

Conclusie
Als halverwege de film de voorspelbaarheid begint door te dringen verliest Abandon het niveau dat zo zorgvuldig in de eerste helft is opgebouwd. Hoewel het niet helemaal helder is hoe de vork in de steel zit, voel je toch aan waar de film lijkt heen te gaan. Erg jammer, want het gegeven van de film is goed. Gelukkig dat het einde van de film je toch de bioscoop uitstuurt met een grimmig gevoel, want dat is toch wat de film tracht over te brengen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*