Ablaze

Een film over vuur. Een dvd-hoes met daarop stoer uitziende brandweermannen. De Amerikaanse vlag patriotistisch door de titel van de film heen gemonteerd. Ik vrees dat ik er niet warm van kan worden.

De brandstof
Het verhaal van deze film is bijzonder snel en gemakkelijk te vertellen. Men neme een stoere brandweerman (John Bradley), een zeer coole agent (Ice T), een louche zakenman (Tom Arnold) en een blonde vrouw. Geef de zakenman een olieraffinaderij, trek de vrouw een zusterspakje aan, laat de agent twee keer een trekker overhalen en de brandweerman wordt vanzelf de held. Kortom, vanaf het begin van de film is het al duidelijk dat de lekkende oliekeet in de fik zal vliegen, dat de brandweerman de zuster zal gaan redden en dat de rest gewoon doet wat ze moeten doen.

Olie op het vuur
Misschien is het nu nog niet echt duidelijk waar de film over gaat, maar geloof me: kijk de film twee seconde en je weet alles! Het verhaal is zo verschrikkelijk slecht en voorspelbaar dat het gewoon niet leuk meer is. Daar komen dan ook nog eens de bijster slechte acteerprestaties overheen. Gelukkig heeft men geprobeerd nog iets van humor in de film te stoppen, zodat je af en toe uit je slaap wordt geschud. Niet dat er veel te lachen valt, maar het is meer de extreme slechtheid die je even uit de bedwelmende walmen van de film haalt. Laat ik een klein voorbeeldje geven: Een man wordt achtervolgd door een park. De agent en de brandweerman dwingen hem tot stoppen en het blijkt dat hij een gordel van licht ontvlambaar materiaal om heeft. De agent schiet en de man vliegt in de fik. Hierbij moet worden vermeld dat deze man op nog geen meter bij een parkvijver vandaan staat. Wat doet ieder persoon met gezond verstand als hij in de fik staat? Juist, die gaat lopen gillen en krijsen en rollend over de grond proberen zichzelf uit te slaan! Want stel je voor dat je het water in gaat…

Anders nog iets?
Soms zijn film zo slecht dat je uren kan vullen met dingen niet niet goed, helemaal niet goed en ronduit bijzonder slecht waren. Ik zou dat met deze film ook kunnen doen, maar ik vrees dat ik dan elke scene kan gaan bespreken en dat gaat op een gegeven moment ook vervelen. Ik heb nog mijn uiterste best gedaan om iets positiefs te vinden in de film, maar dat is helaas niet gelukt. Snel door naar de conclusie om te zien of dit de moeite van het kijken waard is!

Conclusie
Ablaze is een bar slechte film. Het verhaal is slecht. De acteerprestaties zijn slecht. De humor is slecht. De special effects zijn slecht. Voor een film over vuur is zelfs het vuur uitermate slecht. Alleen als je eigen leven helemaal naar de kl*te is en je op het punt staat om daar een einde aan te maken zou ik deze film bekijken. Geloof me, in vergelijking met deze film is je leven dan een paradijs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*