After the Sunset

Pierce Brosnan is bij het grote publiek toch vooral bekend in zijn rol als James Bond. Volgens vele is hij misschien wel een van de beste Bond vertolkers aller tijden. Dit kan ook tevens zijn grootste probleem zijn. Want welke rol hij ook zal spelen, hij zal zijn uiterste best moeten doen om vooral niet James Bond te zijn. De vraag is dan ook of hem dat in deze film zal lukken.

Diamantdief
Max Burdett (Pierce Brosnan) is samen met zijn mooie partner Lola (Salma Hayek) een zeer geslaagd diamantrover. De bekendste diamanten ter wereld zijn al door deze twee gestolen. Na al weer een geslaagde overval besluit het tweetal dat het genoeg is geweest en dat het tijd is om met pensioen te gaan. Maar nadat het tweetal een tijd een teruggetrokken bestaan heeft geleden op een tropisch eiland, neemt hun leven natuurlijk een wending. Er komt een cruiseschip voor de kust met aan boord een van de weinige diamanten die Max nog niet in zijn bezit heeft. Lola is er echter niet van gediend en wil maar een ding: trouwen. Wie krijgt de overhand?

De FBI-agent
Stan Lloyd (Woody Harrelson) is er helemaal klaar mee. Telkens als hij denkt de diamanten goed beveiligd te hebben komen Max en Lola weer ten tonele en zijn zij hem te slim af. Zo ook bij de laatste overval. Stan wordt helemaal gek en besluit dat het zijn missie wordt om Max koste wat kost te pakken. Als hij er komt dat Max en Lola op een eiland zitten gaat Stan daar ook naar toe en volgt hij Max waar die ook gaat of staat. Ook Stan weet dat het schip met de diamant in aantocht is, en ook hij weet dat Max het waarschijnlijk niet kan laten. Wie is er nu de slimste?

Bond?
Het verhaal van de film is eigenlijk ook wel een aardig basisverhaal voor een Bondfilm. Het eerdergenoemde probleem dat Brosnan zich vooral niet moet manifesteren als Bond komt in deze film toch wel een beetje naar voren. Hoe goed hij ook zijn best doet, ik moest ook mijn best doen om hem niet als een Bond te zien. Maar goed, los daar van speelt hij zeker sterk. Net als Salma Hayek en good old Woody Harrelson. Die speelt een beetje de kluns zoals hij die al eerder heeft gepeeld en dat gaat hem ook weer goed af.

Totaal
In het algemeen is dit best een leuke film. Het spel tussen Brosnan en Harrelson is erg leuk om naar te kijken en er zitten genoeg momenten in de film om eens flink te lachen. Het verhaal op zich is niet heel erg bijzonder en een beetje voorspelbaar. Salma Hayek is vooral zichzelf en hoeft vooral mooi te zijn. Het is dan wel weer jammer dat er geen onfunctioneel naakt in deze film voorkomt, laat staan functioneel naakt. Maar goed, laten we er niet verder over zeuren.

Conclusie
After the Sunset is zeker wel een aardige film. Het is geen actie, het is geen drama maar een redelijk goede actiecomedie. Harrelson is vooral het best in dit soort rollen en ook Brosnan is goed in zijn element als charmeur en slinkse dief. Hoe goed ik echter ook mijn best deed hij is en blijft toch nog steeds een beetje James Bond voor mij, maar mischien dat daar na een aantal films verandering in komt. tot die tijd zeg ik: Kijk deze film gerust, het zal je niet berouwen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*