Alias: The Complete First Season

Jennifer Garner speelt studente en dubbelspionne Sydney Bristow. Wanneer ze in haar eerste studiejaar wordt gerecruteerd voor SD-6 begint eigenlijk haar dubbelleven al. Ze denkt te werken voor de CIA, maar komt er na zeven jaar achter dat ze werkt voor een terroristisch tak, waar ze denkt tegen te vechten. En dan meldt ze zich aan als dubbelspionne bij de echte CIA om SD-6 op te doeken.

Spy-Fi
Spy-Fiction is momenteel één van de populairdere seriegenres in Amerika. Zeker met 11 september nog in het achterhoofd en de jacht op terroristen zullen veel mensen zich hierin kunnen vinden. Voor de vrouwen nog eens extra leuk vanwege het feministische tintje. Een vrouw die in de mannenwereld van de CIA een cruciale rol speelt in de bestrijding van het terrorisme. Alias, voor het eerst in 2001 op de beeldbuis gebracht, slaat hiermee twee dikke vliegen in één klap.

Cliffhanger
Dat het concept van Alias sterk is, zegt nog niet direct iets over de kwaliteit van de serie. Maar al na de eerste aflevering, de pilot, was ik om. Elke episode eindigt met een cliffhanger. Zo bestaat een aflevering dus uit de afronding van het plot uit de vorige aflevering en het begin van een nieuw plot. En dat is precies waarom je blijft kijken, want je wilt toch weten hoe het afloopt. Haalt Sydney het, of haalt ze het niet.

Intrige
Hoewel de karakters vrij tweedimensionaal blijven, is er genoeg stof om toch sympathie voor ze te krijgen. Sydney probeert haar normale leven met haar CIA-leven te combineren en de waarheid verborgen houden voor vrienden is niet makkelijk. Wel noodzakelijk, dat heeft ze geleerd toen haar verloofde werd vermoord nadat ze hem de waarheid had verteld. Ook komt ze erachter dat haar vader al jaren als dubbelspion werkt voor SD-6 en dat is toch wel verwarrend.

Waarheid
Ondertussen probeert William Tippin achter de waarheid van de moord op Sydney haar verloofde te komen. William, een vriend van Sydney, leert steeds meer over de vreemde moord. Beetje bij beetje lijkt hij in de buurt te komen van de wereld waarin Sydney zich rondwaart. En daarmee begeeft hij zich op glad ijs.

Conclusie
Alias is een pakkende serie als je tenminste van het genre Spy-Fi houdt. Je moet de realiteit met een korreltje zout nemen, en je opnieuw in een James Bond-achtige wereld wanen. Veel mannen zullen aan de buis gekluisterd zitten voor de mooie Jennifer Garner haar zeker niet uit de weg gaan. Maar buiten dit ietwat seksistische perspectief om is Alias genieten. En met het hele eerste seizoen op dvd kan dat nu uren achter elkaar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*