Alias: The Complete Second Series

Eindelijk is het zover, het tweede seizoen van Alias is uit op dvd. Ik volg de serie niet op tv, maar ben (Na het zien van de eerste DVD-box) wel erg benieuwd hoe de cliffhanger van seizoen 1 afloopt. En ik weet het zeker, eenmaal de dvd in de speler, dan ben ik de komende uurtjes zoet. Wat zal er nu weer gaan gebeuren met Sydney Bristow (Garner) en haar vrienden en vijanden. Lukt het haar SD6 op te doeken en ondertussen haar vrienden te beschermen tegen het kwaad.

Nieuwe wending
Waar ik bang voor was, dat we een heel seizoen zouden krijgen wat vergelijkbaar was met het eerste seizoen gebeurde bijna. Natuurlijk blijft Sydney een spionne en gaat ze voor dan wel SD6 dan wel de CIA op weg om opdrachten uit te voeren, maar vroeg of laat moeten bepaalde verhaallijnen wel afgerond worden. Nog een heel seizoen en dubbelspionnen Sydney en Jack moeten wel betrapt worden. Gelukkig dat ook de schrijvers zich dat hebben gerealiseerd. Dit seizoen word SD6 opgedoekt en krijgt de rode draad van de serie een flinke wending. Zo komt de moeder van Sydney meer centraal te staan.

Uitgebreide bonus
Belangrijk voor een geslaagde dvd zijn de extra’s. Zeker de echte fans van Alias zullen het commentaar wat bij een aantal van de laatste afleveringen zit erg waarderen. Daarnaast zijn interviews met de sterren ook altijd leuk en dat er ook nog eens bloopers zijn toegevoegd is helemaal een bonus. Het gebeurt niet vaak dat de extra’s op een dvd zo uitgebreid zijn. En dat maakt de dvd al zijn geld waard.

Conclusie
Omdat een dubbelspion niet voor twee volledige seizoenen geloofwaardig kan blijven (te veel ‘red flags’), moesten de schrijvers wel met een verhaalwending komen. En dat hebben ze uiteindelijk goed weten te integreren in het al bestaande verhaal. Aardige vondst is de rol van de moeder van Sydney in seizoen twee en ook de cliffhanger doet al verlangen naar het derde seizoen. Kortom, een seizoen vol avonturen dat weer schreeuwt om meer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*