Alias: The Complete Fourth Season

Het derde seizoen van Alias draaide vooral om Sydney en het zoeken naar de antwoorden rondom haar verdwijning. Vaugh is ondertussen gescheiden en hij en Sydney maken een langzame start aan een nieuwe relatie. Bij de CIA zitten ze overigens ook niet stil en zijn ze geïnspireerd geraakt door het idee van een geheime tak binnen de organisatie zoals SD6.

APO
Zoals gezegd zit de CIA niet stil en heeft nu in het echt een geheime tak a la SD6 opgericht binnen de organisatie. Na een korte omweg worden alle bekenden daar weer onder gebracht. Maar van één van deze bekenden zal iedereen toch even verbaasd opkijken: Arvin Sloane. Hij heeft zeggenschap over de afdeling gekregen, maar zich niet bemoeien met opdrachten die te maken hebben met Rambaldi. Daar moet hij verre van blijven. De vraag is alleen of Sloane wel echt te vertrouwen is en of hij Rambaldi kan laten rusten.

Zusje
In dit vierde seizoen krijgt ook Sydneys halfzusje Nadia een belangrijke rol in de serie. Ook zij wordt als agente ondergebracht bij APO. Het geeft Sydneys personage iets meer diepgang, want ze krijgt eindelijk een soort familie waar ze op gehoopt heeft. Hoewel ze graag eerlijk wil zijn, blijkt al gauw dat sommige informatie beter geheim kan blijven. Maar zoals je van de serie gewend bent, komen alle geheimen vroeg of laat uit. En dan is het afwachten of er goed mee omgegaan kan worden of dat het leidt tot wraakzuchtige acties.

Ongeloofwaardig
Het probleem van Alias is dat de serie steeds ongeloofwaardiger wordt. Wil je van de serie kunnen blijven genieten dan moet je de gekheid op het stokje met een korreltje zout nemen. Wat vooral vermoeiend gaat werken is dat continue niets is wat het lijkt. En de cliffhanger van het vierde seizoen is daar het beste voorbeeld van. Steeds wanneer iemand te vertrouwen lijkt, is dat uiteindelijk niet zo en andersom komt het ook voor. Eigenlijk is alleen Sydney te vertrouwen en daarnaast Dixon en Marshall. Maar die laatste twee zijn dan ook niet de meest aansprekende personen uit de serie.

Conclusie
Gelukkig blijft er buiten deze minpunten genoeg actie over om van te genieten. Het blijft leuk om te kijken naar de metamorfoses die de personages ondergaan voor hun missies. En daarnaast blijf je toch nieuwsgierig naar de ontrafelingen van de mysteries. Het soapige van de serie is de sterkste schakel om de kijker te blijven binden. En ik kan al weer niet wachten op het vijfde seizoen, dat naar verluid ook het laatste zal zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*