Alias: The Complete Fifth Season

Het vierde seizoen van Alias was lang niet zo boeiend als de drie voorgaande. Misschien wel omdat er te veel plotwijzigingen waren en de geloofwaardigheid van de serie hieronder te lijden kwam. Niemand lijkt te vertrouwen en als kijker heb je toch wat houvast nodig. J.J. Abrams moet het hebben gezien aan de teruglopende kijkcijfers en heeft besloten dat het vijfde het laatste seizoen zal zijn. Oftewel, de fans kunnen op de bank ploffen en wachten op een einde met een ware klapper!

Wie is Vaughn
Aan het einde van seizoen 4 komen we erachter dat Vaughn niet is wie hij zegt. In het begin van het vijfde seizoen wordt dit verder uitgewerkt, maar….. Vaughn wordt vermoord en laat Sydney alleen en zwanger achter. Uiteraard doet Sidney niet wat dokter voorschrijft en ze stort zich vol op haar werk om haar verdriet te vergeten. Beetje bij beetje komt ze meer te weten over de achtergrond van Vaughn en een beerput wordt opengetrokken. Alias zou alias niet zijn als ook hier weer een link met Rambaldi is.

Rambaldi is terug
Ook al is Rambaldi en zijn grote mysterie de rode draad door de serie, in het derde en vierde seizoen leek het toch wat naar de achtergrond te verdwijnen. In dit laatste seizoen zullen alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen en zullen we de gevolgen van zijn voorspellingen gaan zien. Niet voor iedereen een pretje. Wie denkt dat hij gewonnen heeft verliest, en andersom natuurlijk ook. De oplossing van het Rambaldi-mysterie is misschien niet op alle fronten even bevredigend, maar het is prettig om nou eindelijk de waarheid boven tafel te zien komen.

Conclusie
Op een gegeven moment is de koek op. Dat werd door de kijkcijfers pijnlijk duidelijk tijdens seizoen vier. J.J. Abrams houdt er nou eenmaal van meer vragen op te werpen dan daadwerkelijk te beantwoorden. Datzelfde zie je ook bij zijn serie Lost. Gelukkig heeft Abrams bedacht dat het tijd werd om een einde aan Alias te breien. Dat maakt het kijken van het vijfde seizoen pas echt spannend en ontzettend om te genieten. Je weet dat eindelijk alles een plek gaat krijgen en voor de voldoening heeft de kijker dat ook gewoon nodig. De echte klapper blijft naar mijn gevoel een beetje uit, maar desondanks was het genieten van het vijfde seizoen van Alias. Het zit erop en het waren vijf mooie seizoenen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*