Invasion – Season one

Het wel of niet bestaan van buitenaards leven houdt vele mensen op deze aardbol bezig. Is er in Roswell nou een ruimteschip neergestort en zijn er resten van de lichamen van aliens gevonden of was het een weervliegtuigje zoals de Amerikaanse overheid ons wil doen geloven. En wat is er eigenlijk precies aan de hand in Area 51? Geen vragen waar ze in Invasion mee bezig zijn. Wel is er de vraag wat er met de mensen is gebeurd die na de orkaan levend uit het water zijn gehaald.

Lichtjes
Invasion neemt ons mee naar de Everglades op het moment dat orkaan Eve aan land zal gaan. De meeste mensen zijn op dat moment te druk bezig om hun eigen hachje te redden en zien niet dat er tal van lichtjes in het water terechtkomen. Wanneer de storm weer is gaan liggen, blijken veel mensen lange tijd in het water te hebben gelegen. Allemaal lijken deze mensen veranderd. Komt dit door een traumatische orkaanervaring of hebben de lichtjes in het water er iets mee te maken. In iedere aflevering van Invasion wordt er een stukje van het mysterie ontrafeld. In tegenstelling tot een serie als Lost krijgen we in Invasion tenminste ook antwoorden. Daarmee bereikt de serie aan spanning een hoogtepunt in de laatste drie afleveringen van het eerste seizoen.

Het mysterie
In iedere aflevering van Invasion wordt er een stukje van het mysterie ontrafeld. Stukje voor stukje krijgen we meer te zien van wat de lichtjes zijn en krijgen we te weten wat er met de mensen in het water is gebeurd. In tegenstelling tot de serie Lost krijgen we in Invasion tenminste antwoorden op de vragen die worden opgeroepen. Dat is wel zo prettig en de spanning wordt er niet minder door. Juist doordat je steeds meer over het dreigende gevaar te weten komt, leef je extra mee met de karakters uit de serie. De spanning wordt slim opgevoerd en bereikt zijn hoogtepunt op het juiste moment tijdens de laatste drie afleveringen van het eerste seizoen.

Conclusie
Invasion is een slimme serie over mogelijk buitenaards leven op aarde. In de eerste plaats komt dit doordat er evenwicht is tussen de mensen die meteen willen geloven dat alles met aliens te maken heeft en de mensen die aanvankelijk een wetenschappelijke verklaring achter de gebeurtenissen zoeken. Daarnaast voel je sympathie met de hoofdpersonen uit de serie en dat is zeker niet onbelangrijk voor het succes ervan. Tot slot blijft de serie niet in mysteries hangen. Ze geven datgene prijs wat je wilt weten en raak je niet gefrustreerd door blijvende onwetendheid zoals bij het al eerder genoemde Lost. Het eerste seizoen van Invasion smaakt daarom zeker naar meer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*