Agent Cody Banks

James Bond staat eigenlijk altijd garant voor een leuke, luchtige actiefilm. Voor kinderen is James echter niet zo interessant, aangezien zijn avonturen niet echt geschikt zijn voor kijkers onder de twaalf jaar. Een aantal jaar geleden verscheen daarom een James Bond-achtige film voor kinderen: Spy Kids. Voor jonge tieners was deze film echter veel te kinderachtig, maar ook daar is nu een oplossing voor gevonden: Agent Cody Banks.

De Connors
Dokter Connors is een expert op het gebied van nanotechnologie. Dit betekent dat hij zich bezig houdt het ontwikkelen van microscopisch kleine robotjes. Connors heeft een robotje ontwikkelt dat zich razendsnel door van alles en nog wat heen kan eten en heeft hiermee de belangstelling van een aantal ongure types gewekt. Deze criminelen willen de robotjes gebruiken om de besturingssystemen van kernwapens op te vreten en zo extreem veel macht in handen te krijgen. De CIA probeert een internationale ramp te voorkomen en moet koste wat kost bij dokter Connors in de buurt zien te komen. De makkelijkste weg lijkt zijn dochter Natalie (Duff). Om bij haar in de buurt te komen moet de CIA echter een speciaal wapen inzetten: Agent Cody Banks (Muniz).

Nerd
Cody is een jongen van 15 jaar en is gedurende drie jaar stiekem door de CIA opgeleid tot aspirant geheimagent. Zijn ouders en leraren weten hier niets vanaf. Zij waren in de veronderstelling dat Cody ieder jaar gewoon op zomerkamp ging. In plaats daarvan werd hij echter getraind in martial arts, het ontmantelen van bommen en het rijden in snelle voertuigen. Cody lijkt dus een zeer geschikt wapen in de strijd tegen de dreigende robotjes. Er is echter één ding waar Cody niet zo goed in is en dat is de omgang met vrouwen. Zodra er een vrouw bij hem in de buurt is, raakt hij volledig de kluts kwijt en klapt hij dicht. Zelfs zijn tienjarige broertje heeft al meer succes bij de vrouwen dan Cody. Misschien is agent Cody Banks toch niet de juiste man voor deze missie?

James Bond
Agent Cody Banks is een film die duidelijk is gebaseerd op het idee achter een doorsnee James Bond film. De film bevat een aantal snelle auto’s, een hoop leuke gadgets en een tweetal zeer mooie vrouwen. Naast Natalie, zien we de bloedmooie Angie Harmon die Cody’s mentor speelt in deze film. De knipoog naar James Bond schuilt natuurlijk in het feit dat Cody, in tegenstelling tot James, totaal niet met vrouwen om kan gaan. Uiteindelijk maakt dit gegeven hem juist weer charmant, zodat beide dames een zeker zwak krijgen voor Cody. En dan zijn er natuurlijk nog de gadgets. Er is gekozen voor een aantal speeltjes die de doelgroep (tieners) aan zal spreken. Een raket aangedreven snowboard en een zeer interessant horloge behoren tot Cody’s standaard uitrusting.

Kiddy?
Da’s allemaal leuk en aardig, maar het klinkt tot nu toe allemaal wel een beetje kiddy! Klopt en dat is ook precies de bedoeling van deze film. Een verhaal dat niet zou misstaan in een James Bond film is aangepast voor tieners, maar dit maakt de film niet ongeschikt voor de oudere kijker. De film is, net als een Bond film, zeer voorspelbaar. De vrouwen, de vechtscènes, de special effects en de bijzondere gadgets zorgen echter voor de nodige eye candy, zodat ook mensen die de tienerjaren zijn ontgroeid zich goed kunnen vermaken met Agent Cody Banks.

Conclusie
Ben je tussen de twaalf en zestien en kijk je graag naar James Bond films, dan moet je Cody Banks zeker even uit de videotheek ophalen. Voor iedereen die wat ouder is, kijk gewoon mee met je jongere broertje of neefje en je zult je zeker vermaken. Verwacht geen diepgaand verhaal of onverwachtse wending in het plot, daar doet Bond immers ook niet aan. De vrouwen zijn mooi, de bad guys lelijk en Bond… eh… Cody redt natuurlijk de wereld.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*