Are we there yet?

Waar moet een goede kinderfilm aan voldoen. Ten eerste moet het een vrij simpel verhaal bevatten. Ten tweede een flinke dosis gooi- en smijthumor en ten slotte een vrij sullige hoofdpersoon die vrijwillig de klappen opvangt. Is Are We There Yet? dan een goede kinderfilm?

‘Hate kids’
Nick (Ice Cube) is een vrijgezel die een bloedhekel heeft aan kinderen. Hij heeft net een nieuwe auto gekocht en is daar apentrots op. Samen met een vriend heeft hij een zaak in zeldzame sportartikelen en als belangrijkste ‘gadget’ een poppetje die hij steevast op zijn dashboard zet. Dit poppetje praat tegen Nick en is zijn persoonlijke levensgids. Als Nick op een goede dag uit het raam van zijn zaak kijkt ziet hij de vrouw van zijn dromen. Deze vrouw, Suzanne (Nia Long), blijkt echter gescheiden en in het bezit van twee krengen van kinders. Door omstandigheden raken Nick en Suzanne bevriend en deze vriendschap gaat naar het randje van verliefdheid. Ontwikkelingen komen in een stroomversnelling als Suzanne voor haar werk naar Vancouver moet en de kinderen geen oppas hebben.

‘Love kids’
Aangezien Nick er alles voor over heeft om Suzanne voor zich te winnen stelt hij voor om de kinderen naar het vliegveld te brengen en met ze mee te reizen naar Vancouver. Echter hebben de kinderen daar zo hun eigen idee over en doen hun uiterste best om deze nieuwe man in het leven van hun moeder het leven zuur te maken. Na mislukte pogingen op het vliegveld en het treinstation zit er voor Nick niets anders op dan de kids met de auto naar Vancouver te brengen. Op deze roadtrip beginnen de problenem voor hem pas echt, want de kiddo’s doen alles om het geduld van Nick op de proef te stellen. Het is vooral de auto die het moet ontgelden.

Grappig
Eerlijk is eerlijk, Are We There Yet? is best een grappige film. De humor is ongeveer van het Home Alone-niveau, met veel gooi- en smijtgrappen dus. Het verhaal is bijster simpel, maar je moet niet vergeten dat het een kinderfilm is en daarom is dat geen probleem. De humor is absoluut geschikt voor personen tot ongeveer 12 á 14 jaar. Sommige grappen zijn wat mider geschikt voor de erg jong kijkertjes, maar vanaf een jaar of 8 moet het toch wel kunnen. Tenslotte de hoofdpersoon: Ice Cube. Ik was aangenaam verrast door de prestatie van deze rapper. Hij is een gewillig slachtoffer in deze film en zet een vrij zachtaardige goedzak neer die op gezette tijden lekker pittig uit de hoek kan komen. Van de kinderen is vooral het jongetje een aanstormend talentje.

Extra’s
Naast de film staan er vrij veel extra’s op de DVD. Zo zijn er bloopers, een documentaire, the making of, verwijderde scènes, audiocommentaar en storyboard vergelijkingen. Daarnaast zijn er een tweetal spelletjes die je op de computer kan spelen. In de eerste moet je proberen in tien seconden de auto van Nick zo veel mogelijk te beschadigen en in de tweede moet je proberen de bagage zo ver mogelijk weg te slingeren. Het zijn vrij simpele spelletjes, maar best grappig. Tenslotte zit er bij de DVD een mooi vel met ouderwetse raamstickers waarmee je de rit naar Zuid-Frankrijk een stuk aangenamer maakt.

Conclusie
Are We There Yet? is een bijzonder aardige film. Althans voor kinderen dan. Het verhaal is vrij simpel, de humor van het gooi- en smijtniveau en Ice Cube een gewillig slachtoffer. Daarnaast zijn er genoeg extra’s op de DVD aanwezig om de kids tijdens een autorit op weg naar Zuid-Frankrijk, in ieder geval tot aan de Nederlandse grens zoet te houden. Heeft u kinderen, koop deze DVD!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*