Assepoester: Terug in de Tijd (Cinderella III: A Twist in Time)

Wat zou er met Assepoester zijn gebeurd als je terug kon in de tijd en ze het glazen muiltje niet kon passen. Wat zou er met Assepoester zijn gebeurd als met een beetje magie haar stiefzus Anastasie het glazen muiltje om haar voet geschoven kreeg. Dan zou alles er waarschijnlijk heel anders hebben uitgezien voor onze heldin.

Toverstaf
Met een toverstaf heb je veel macht in je handen. En dat is precies wat de stiefmoeder van Assepoester dacht toen ze de toverstaf van de goede fee in handen kreeg. Tijd om terug in de tijd te gaan voor haar leven een levende hel werd. Laat dat nou juist het moment zijn dat Assepoester het glazen muiltje pastte. Eenmaal terug in de tijd zorgt Asspoesters stiefmoeder ervoor dat de Anastasia het muiltje past en de prins met haar wil trouwen. Toch voelt de prins dat er iets niet in de haak is en wordt hij nog eens extra betoverd.

Echte liefde overwint alles
Disney zou Disney niet zijn als het thema van Assepoester: Terug in de tijd niet ‘echte liefde overwint alles’ zou zijn. Misschien overwint echte liefde wel alles, maar het is wel hard werken tegen de toverkrachten van de staf. Assepoester, Tom, Pieter en de musjes doen er alles aan om de prins maar in te doen zien dat Assepoester zijn ware liefde is. Uiteraard niet zonder enige strubbelingen, want de boze stiefmoeder is niet voor één gat te vangen. En haar kat Lucifer helpt graag een handje mee in het zuurmaken van het leven van Assepoester.

Conclusie
Hoewel vervolgen op mooie sprookjesverhalen vaak overbodig zijn, kun je er soms toch wel plezier aan beleven. Zo ook Assepoester: Terug in de tijd. Het is een alleraardigst verhaal waar de hoofdrollen weer zijn weggelegd voor Assepoester en haar trouwe muizen Tom en Pieter. Die laatste twee zijn de komische noot en houden het geheel lekker luchtig. Assepoester: Terug in de tijd is een geslaagd vervolg in de Assepoester-serie. Kan gerust een middagje in de DVD-speler zonder dat de kinderen gaan jengelen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*