Bambi 2

In 1942 komt Disney met een van de beroemdste animatiefilms ooit: Bambi. Dit hertenjong dat zijn moeder aan wrede jagers verliest, is een van de meest geliefde karakters uit de Disneygeschiedenis. Ook andere favorieten zoals Stampertje komen tot leven in deze film. Ondertussen zijn we 64 jaar verder en heeft Bambi een vervolg gekregen. Een verhaal over hoe Bambi zijn eerste jaren door is gekomen en een band kreeg met zijn vader.

Wie zorgt er voor Bambi
Zoals we weten is Bambi een hertenjong zonder moeder. De vraag die aan het begin van de film naar voren komt is dan ook wie dit hertje moet gaan opvoeden. De vader van Bambi wil dit aanvankelijk niet en vraagt de bosuil om op zoek te gaan naar een geschikte ree om deze taak van hem over te nemen. Maar naar mate het verhaal vordert, krijgen Bambi en zijn vader langzaam aan een band. Die band komt echter weer onder druk te staan als uil met een geschikte ree op de proppen komt. Laat de vader van Bambi hem gaan, of neemt hij alsnog zelf de zorg voor Bambi op zich?

Stampertje, Bloempje en Feline
De karakters die absoluut niet hadden mogen ontbreken in deze tweede Bambi zijn natuurlijk Stampertje, Bloempje en Feline. De eerste twee om samen met Bambi avonturen te beleven en zich in de nesten te werken, de laatste omdat zij natuurlijk ooit het hertenvriendinnetje van Bambi gaat worden. Een nieuw karakter is het hertenjong Ronno. Dit is een hertje met al beginnende hoorntjes die het leven van Bambi en zijn vriendjes zuur probeert te maken. Het is een klier die uiteindelijk door Bambi op zijn plek gezet wordt.

Klassiek
Het prettige aan Bambi 2 vind ik, in tegenstelling tot veel van de nieuwste Disneyfilms, is dat de film zich in de klassieke Disneylijn begeeft. De liedjes geven een ouderwets klassiek geluid en zo begint de film ook. Daarnaast komen de figuren natuurlijk rechtsstreeks uit de originele film en hebben ze nog de authentieke ronde vormen. Iets dat na The Lion King bijna helemaal uit het Disneybeeld is verdwenen. Paarden kregen rare hoekige snoeten en datzelfde gold voor bijna alle andere dieren. Nee, het was niet meer de Disney van weleer. En dat gevoel straalt Bambi 2 wel uit.

Conclusie
Hoewel een vervolgfilm op een klassieker en een succesfilm als Bambi nogal een risico is, is het mij 100% meegevallen. Het is een erg lieve film geworden met lieflijke tafereeltjes. Maar tegelijkertijd is het ook een waar ze het Amerikaanse ‘Groundhog Day’ vieren, een leuke knipoog naar de ‘echte’ wereld. Bambi 2 is een film die verder goed aanslaat bij de kinderen. Ze genieten ervan en hier en daar wordt er flink om de film gelachen. Al met al een leuke film die je best een keer kunt gaan kijken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*