5 must see films die begin 2017 uitkomen

De eerste maanden van een nieuw jaar herbergen vaak twee soorten films. Meestal krijgen we nog snel een paar Oscarnominaties er doorheen geramd die elders al eerder uitkwamen. En dan zijn er nog de films die niet het vertrouwen van de producent genoten om tijdens de kerst uit te komen. Meestal is het eerste kwartaal van een filmjaar niet het beste. Om toch een paar tips te geven een klein overzichtje met aanraders.

A Monster Calls (2 februari)
Conor O’Malley is een jongen die op school gepest wordt door bullebak Harry en thuis geconfronteerd wordt met zijn terminaal zieke moeder. Op een dag ontdekt hij een “monster”, in de gedaante van een reusachtige boom, die zich over hem ontfermt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick Ness schotelt Juan Antonio Bayona (The Orphanage) ons een surrealistisch sprookje voor. De hoofdrollen worden vertolkt door Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver en Liam Neeson.

John Wick 2 (9 februari)
Na de lovende kritieken voor de eerste film is Keanu Reeves terug als de voormalige huurmoordenaar. Deze actiefilm met noir elementen wordt weer geregisseerd door Chad Stahelski. Door een eed gebonden moet Wick afreizen naar Rome om het daar op te nemen tegen de killers van een geheimzinnig moordenaarsgilde. Of de makers het eerste deel kunnen evenaren valt te bezien, maar ze hebben wat ons betreft genoeg credits weten op te bouwen om een plek op deze lijst te krijgen.

T2: Trainspotting (16 februari)
Na ruim 20 jaar wachten dan eindelijk het vervolg op het enorm succesvolle Trainspotting. Danny Boyle en Ewan McGregor kunnen weer door één deur, en dus was de weg hiervoor vrij. Is het een goed idee om zo’n popcultureel fenomeen na al die jaren een vervolg te geven? De originele cast en crew vond van wel. Met het Irvine Welsh boek Porno als kleine leidraad besloten de makers vooral een eigen verhaal te willen vertellen. Waar staan Renton, Spud, Sick Boy en Begbie na al die jaren? Ik kan niet wachten om het uit te vinden.

Logan (2 maart)
De X-men films zijn de laatste jaren een beetje Hit and Miss. En voor de Wolverine films is dat niet anders. Groot was dan ook de verrassing toen de trailer voor Logan op Youtube verscheen. Een verouderde Wolverine en Xavier krijgen te maken met afnemende krachten, een veranderende wereld en wellicht het einde van een tijdperk. Al is het maar omdat Hugh Jackman waarschijnlijk voor de laatste keer te bewonderen is in de titelrol. Als je bedenkt dat de man er al sinds de eerste X-Men film bij is… Toch een momentje voor comicfans om bij stil te staan.

Kong: Skull Island (9 maart)
Een team van ontdekkingsreizigers komt bij elkaar om een nog niet in kaart gebracht eiland te onderzoeken. Ze weten echter niet dat dit eiland in de Stille Oceaan, zowel prachtig als verraderlijk, het domein van de mythische Kong is. Een indrukwekkende cast bestaande uit oa: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman en John C. Reilly is op zich al genoeg om mijn interesse te wekken. Maar men wil met deze film een link scheppen naar de Godzillafilms en zo een opzet maken voor een succesvolle monstermovie franchise. De fraaie trailer deed de fans in elk geval veel moois beloven.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*