Beauty Shop

Het karakter Gina Norris (Latifah) is zo uit de tweede Barbershop-film geplukt en in Beauty Shop gestopt. Kennelijk een personage die een heel eigen film verdient. Nu heb ik geen van de Barbershop-films gezien en weet ik dus niet of Gina Norris een leuk personage is. Maar ja, Frasier heeft laten zien dat je rondom een personage uit een succesvolle serie een geheel nieuwe serie kunt maken. Dus misschien zit er een aangename verrassing op me te wachten als ik de DVD start.

Eigen baas
Gina Norris werkt in een kapsalon van de beroemde Jorge (Bacon). Ze kan zich echter niet aanpassen aan de kinderachtige regeltjes van Jorge en neemt ontslag. Misschien moet ze dan toch haar droom waarmaken en een eigen salon beginnen. Iets wat uiteraard met het nodige vallen en opstaan zal lukken. Daarnaast zijn er tal van plotlijntjes over liefde, discriminatie en elkaar respecteren die samen de ingrediƫnten tot een leuke komedie moeten gaan worden.

Bekende sterren
Zoals gezegd is het script een flinterdun standaard verhaal over iemand die een droom wil laten uitkomen. Het is dan ook verwonderlijk dat er tal van bekende acteurs een rol in deze film hebben. In de eerste plaats is dat Kevin Bacon die nu eens een geheel andere rol heeft dan de macho man. Deze rol van knippende Franse homo gaat hem opvallend makkelijk af. Misschien juist omdat het eens wat anders is. Ook zien we Andie MacDowell voorbij komen als onzekere vrouw in een dominant huwelijk waar de man vreemdgaat bij de vleet. Alicia Silverstone is een andere bekende actrice die het als blank meisje tussen de pittige donkere kapsters moet zien te redden. Hoewel de rollen misschien niet heel diepgaand zijn, lijken deze acteurs een hoop plezier aan de film te beleven en dat straalt er af.

Glimlach
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij cynisch naar de film ging kijken. Het zag er weinig veelbelovend uit en aanvankelijk kon de film me niet echt boeien. Maar dan komt Kevin Bacon als de kloterige homo voorbij en staat de eerste glimlach op mijn gezicht. Het is sowieso een heel andere rol voor Bacon en dat is best verfrissend. Buiten Bacon om is het personage Gina zeer sympathiek. Een aardige tante die ondanks tegenslagen positief blijft. Ze is voor iedereen aardig en is niet op haar mondje gevallen. Al gauw weet Latifah die positieve vibe op de kijker over te brengen. Je krijgt gewoon een blij gevoel van het kijken naar deze film.

Conclusie
Hoewel Beauty Shop misschien een komedie moet voorstellen, is er nou niet bepaald sprake van rake grappen. Nee, van humor kan ik deze film niet beschuldigen. Het is niets meer of minder dan een doorsnee speelfilm. Ook al is Beauty Shop me meegevallen, het is geen film die ik iemand anders zou aanraden om te kijken. Flauw verhaaltje, leuke rollen voor bekende sterren, dat is de beste samenvatting voor Beauty Shop. Niet heel slecht, maar er zijn te veel films die toch echt meer de moeite waard zijn dan Beauty Shop.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*