Carrie Fisher overleden

Actrice Carrie Fisher is vandaag op 60-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse actrice die wereldberoemd werd met haar vertolking van prinses Leia in de Star Warsfilms, kreeg enkele dagen geleden een hartaanval en is overleden aan de gevolgen daarvan, zo meldt een woordvoerder van de familie aan Amerikaanse media.

“Met diepe bedroefdheid laat Billie Lourd (de dochter van Fisher) weten dat haar liefhebbende moeder om 08.55 uur is overleden”, staat in het statement van de woordvoerder. “De hele wereld hield van haar en ze zal gemist worden. De familie is dankbaar voor alle steunbetuigingen.” Carrie Fisher werd op 23 december onwel op een vlucht van Londen naar Los Angeles. Eenmaal in de VS, werd ze direct naar het ziekenhuis gebracht.

Fisher werd bij het grote publiek pas echt bekend toen ze in de huid van Princess Leia kroop in de oorspronkelijke Star Wars-trilogie, maar haar doorbraak in Hollywood beleefde ze in 1975 met een grote rol in de komedie Shampoo.

Naast haar werk op het witte doek wist Fisher ook geregeld met privézaken het nieuws te halen. Zo was ze tussen 1977 en 1984 samen met zanger Paul Simon, maar had ze in de tussentijd ook een affaire met de Canadese acteur Dan Akroyd. Met talentscout Bryan Lourd kreeg ze in 1992 haar enige kind, dochter Billie Lourd.

De Britse zanger James Blunt zou een tijdje bij Fisher hebben gewoond, maar de actrice heeft altijd ontkend dat er sprake was van een seksuele relatie tussen de twee. In 2005 kwam Fisher negatief in het nieuws nadat lobbyist Gregory Stevens dood in haar huis werd gevonden. Volgens de officiële verhalen heeft hij een hartstilstand gehad, maar in het roddelcircuit werd al snel gesproken over een overdosis.

Bron: ANP

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*