Big trouble

Barry Sonnefeld kennen we als regisseur van de geslaagde films als “Get Shorty” en “Men In Black”. Nu komt hij met de film “Big Trouble”, een film die veel grote namen bevat, zoals Tim Allen (Home Improvement, Galaxy Quest), Rene Russo (Get Shorty, The Thomas Crown Affair) en Jason Lee (Dogma). Zo’n cast schept verwachtingen, en kan daaraan worden voldaan?

Absurditeitenfilm
Big Trouble is een echte absurditeitenfilm met tal van karakters die op de een of andere manier los van elkaar staan, maar ook weer met elkaar verbonden zijn (klinkt dit al ingewikkeld genoeg). We hebben een gescheiden vader (Tim Allen) die een slechte relatie met zijn zoon heeft. Deze zoon zit weer achter een meisje aan die de dochter is van een ongelukkige huisvrouw. Deze zoon heeft ook nog eens een vriend die een beetje derde wiel aan de wagen is. De man van de ongelukkige huisvrouw (Rene Russo) wordt achterna gezeten door twee huurmoordenaars. Dan is er in de tuin van dit stel een ‘treehugger’ komen wonen die ergens in louge bar een stel straatboefjes is tegengekomen. Deze bar is van een Russische man die een koffertje heeft met gevaarlijk explosieven. En daar zit de FBI weer achteraan. En verder zijn er nog twee politieagenten die de boel op orde willen houden. Genoeg ingrediënten om de film een hoog absurditeitengehalte te geven.

Waterpistool
Leuk gevonden verhaalstuk in de film zijn de pubers die een of ander spelletje aan het spelen zijn en daardoor steeds weer in de problemen raken. Het onschuldige spelletje houdt in dat je de naam krijgt van iemand, en diegene moet je dan bij hun huis besluipen en natspuiten met een waterpistool. Eerlijk gezegd, best een leuk idee voor deze zomer.

A Die Hard situation
Als de koffer in het huis van Russo terechtkomt, begint het plot van de film zich te ontrafelen. Vrouw, man, politieagenten en kinderen worden vastgebonden op de bank door de straatboeven. Vanuit de tuin wordt dit alles door de huurmoordenaars gadegeslagen die Tim Allen, nog onontdekt, in de keuken zien staan. Dit alles weten ze mooi samen te vatten met “We’ve got a Die Hard situation in the kitchen”.

Conclusie
De humor van de film is meer van het flauwe dan van het spitsvondige niveau. Desalniettemin zitten er een aantal geweldig grappige scènes in (waaronder het commentaar van de huurmoordenaars in de tuin). Het is een film die het zeker niet van het verhaal moet hebben. En met vallen en opstaan word je naar het einde van de film geloodst. Deze film is vooral geschikt om met een stel vrienden te gaan zitten kijken, en vergeet het bijbehorende biertje dan niet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*