Het Boek van Poeh

Op een dag gaan Winnie de Poeh, Knorretje en Teigetje in de kamer van Janneman Robinson op zoek naar zijn dagboek. Terwijl Teigetje een puinhoop van de slaapkamer van Janneman maakt, vinden Winnie de Poeh en Knorretje een groot verhalenboek met daarin avonturen over henzelf.

Op avontuur
Winnie de Poeh en Knorretje vragen de verhalenverteller (de verteller die je nooit ziet, maar altijd hoort) of hij aan hen de verhalen wil voorlezen. En dat vindt de verteller natuurlijk geen probleem. Hij begint met het verhaal over Winnie de Poeh die op avontuur gaat. Maar ook Knorretje, Teigetje, Kessie, Konijn en Iejoor komen aan de beurt. Allemaal leuke avonturen van de dieren uit het Honderd Bunderbos.

Nieuwe liedjes
Wat mag absoluut niet ontbreken in de verhalen van Winnie de Poeh? Juist ja, liedjes. En die ontbreken ook niet. Er zijn zes nieuwe liedjes geschreven, voor elk verhaaltje één. Erg leuke liedjes die zo meegezongen kunnen worden. Op de DVD heb je de mogelijkheid om de Nederlandse ondertiteling in te schakelen waardoor je de liedjes nog makkelijker kunt meezingen.

Echte poppen
In dit nieuwe avontuur van Winnie de Poeh zijn de getekende hoofdrolspelers ingeruild voor echte mensen en poppen (de achtergrond is nog steeds getekend). Voor diegenen die gewend waren aan de mooie tekeningen zal het in het begin even raar opkijken zijn. Maar eenmaal een verhaaltje of twee onderweg raak je er gestaag aan gewend. Hoewel ik persoonlijk de getekende versie prefereer denk ik dat de poppen voor de jonge kijkers meer tot de verbeelding spreken. Het ziet er goed uit en is niet meer te vergelijken met het gebruik van poppen zoals we dat nog uit de Berenboot kennen.

Kleuren en puzzelen
Het fijne aan de Disneydvd’s is dat ze veel tijd steken in het bonusmateriaal. Zo ook op de DVD van Winnie de Poeh. Voor de kleinsten onder ons staan er een aantal leuke extraatjes op. Zo kunnen ze tekeningen afmaken door stippen te verbinden of kleuren in te vullen. Daarnaast is er ook een onderdeel waar er puzzels moeten worden afgemaakt. Verder kun je er een biografie van de personages op terugvinden en een extra verhaaltje over “Toen Poeh nog een Poeh’tje was”.

Conclusie
Winnie de Poeh is nou eenmaal de beer die altijd je hart zal doen verwarmen. De ietwat dommige beer met de beste bedoelingen en een liefde voor honing. Maar het concept werkt alleen met de rest, want Knorretje, Teigetje en Iejoor willen we ook echt niet missen. “Verhalen uit het hart” moet je zien, leuke nieuwe avonturen die niet gemist mogen worden. Ik heb er twee woorden voor: hartverwarmend en innemend.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*