Joss Whedon regisseert Batgirl film

Het DC filmuniversum is tot nu toe nog niet heel succesvol. De Chris Nolan films waren toppers in het genre, maar de recente reboots en cross-overs werden op zijn best met gemende gevoelens ontvangen. En dan moet je als DC toch wat. Dus haalde het Joss Whedon binnen als regisseur voor de aankomende Batgirl film.

Van Buffy naar Marvel naar DC
Joss Whedon wist in het comicwereldje veel krediet te verdienen met Buffy the Vampireslayer, Firefly en Agents of S.H.I.E.L.D. Voor concurrent Marvel regisserde en schreef hij de enorm succesvolle Avengers-films van concurrent Marvel. Men heeft met deze man dus niet zomaar een kleine vis te pakken. Hopelijk slaagt hij waar Zack Snyder keer op keer faalt: een superhelden film met wat meer hart.

LGBT
Batgirl is niet zomaar een comic: het is een Batman spinn-off met veel oog voor de maatschappij vandaag. Door de jaren heen hebben veel LGBT-karakters een belangrijke rol in de strip gekregen. Het zou erg mooi zijn als Whedon de toon van de comic weet vast te houden en dit allemaal weet te vertalen naar een film voor een groot publiek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*