Sir Roger Moore (89) overleden

De Britse acteur Sir Roger Moore is dinsdag op 89-jarige leeftijd in Zwitserland overleden na een kort ziekbed. Hij had kanker. Dat hebben zijn kinderen via het Twitter-account van de filmster bekendgemaakt.

007
Moore werd op 14 oktober 1927 geboren als enig kind van een politieman en een huisvrouw. Op school was hij een goede leerling, die al op jonge leeftijd interesse toonde in de artistieke richting. Al in de zomer van 1940 zette de piepjonge Roger zijn eerste schreden in de filmwereld. Een vriend had hem gewezen op een figurantenrol in Caesar en Cleopatra. Regisseur Brian Hurst zag zijn talent en betaalde Moore’s opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art. Moore speelde in tal van films, het bekendst werd hij door zijn vertolking van geheim agent James Bond. In de periode 1973-1985 kroop hij zeven keer in de huid van gentleman-spion 007.

Ivanhoe
De Brit brak al in 1958 internationaal door met de tv-serie Ivanhoe, gebaseerd op de historische roman van Sir Walter Scott. Later schitterde hij in The Saint en The Persuaders en een hele reeks films. Zijn laatste rol was in ‘Christmas at Castlebury Hall’ uit 2011. Moore woonde met zijn vierde vrouw ‘Kiki’ Tholstrup in Monte Carlo.

Bron: ANP

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*